Корнелия Нинова: Реакцията на ПП и ДБ буди съмнения за

...
Корнелия Нинова: Реакцията на ПП и ДБ буди съмнения за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Реакцията на ПП и ДБ буди съмнения за манипулация на машинния вот

Корнелия Нинова: Реакцията на Политическа партия и Демократична България буди подозрения за операция на машинния избор.

„ Българска социалистическа партия за България “ не може да изтегли законопроекта си за промени в Изборния кодекс, той е минал през комисия. Това сподели на брифинг в Народното събрание водачът на левицата Корнелия Нинова. По думите ѝ може да се вземе решение на Народното събрание за евакуиране на законопроекта.
По-рано през днешния ден „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “
законопроекта си за промени в Изборния кодекс (ИК), а диалогът за изборния развой да стартира начисто. Ако желаете да беседваме за ИК и да има разговор, сме подготвени, увери Христо Иванов от „ Демократична България “. И добави, че в случай че левицата желае да взе участие „ в болшинство на реванша “, изборът е техен.
Ние питаме да слагаме ли „ алена линия “, уважаеми демократи,
да си отмените решението за оръжията, за самолетите, за всички решения, които бяха взети безусловно 10 дни след започване на Народното събрание, сподели още Нинова.

Българска социалистическа партия е шокирана от думите на Христо Иванов, че решението за закупуване на самолетите е „ частно “. „ А въпросът за Изборния кодекс бил общосветовен.
„ Шокирани сме от две думи на Христо Иванов,
когато го попитахме за самолетите и войната, той сподели: „ Това е частно решение “. Какво значи това? Това било частно решение, а за Изборния кодекс е международно. Не желали Българска социалистическа партия да взе участие в държавно управление. Тяхна воля!, сподели Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова очерта коя е алената линия сред левицата и Политическа партия и Демократична България.
„ Политическа партия не желаят да преговорят с нас за мандат.
Тяхна воля, ние не насилваме никого, само че да се знае от в този момент кой ще провали опцията за постоянен кабинет, работещ парламент, спокойна зима, обществени заплащания и гаранции за стопанската система. Политическа партия и Демократична България с тази поръчка блокират опцията и за смяна на модела, за който се борят и каква е повода – смесеното гласоподаване, което е най-демократичното и това се трансформира в алена линия и тази нервност буди от ден на ден подозрения за операция на машинния избор “, разяснява тя.
Според нея диалогът за измененията в
Изборния кодекс е на доста висок звук и към този момент е почнало лепене на етикети, плашене с митинги и контрапротести.

„ Ние призоваваме всички да се успокоим и да вземем рационални решения. Щеше да е доста добре, в случай че спорехме по този начин по обществената тематика, само че не става “, сподели Нинова.
Тя упрекна Политическа партия и Демократична България, че са задали истеричния звук.
„ Партиите, които си залепиха етикета за демократични и проевропейски, оспорват европейската народна власт, тъй като на никое място в Европа не се гласоподава с машини “, отсече соцлидерката.

Според нея новината на деня е предлагането на Българска социалистическа партия Народното събрание да излезе с единна позиция за приемането ни в Шенген.
„ Декларация до всички страни в Европейски Съюз.
Тази декларация беше призната без гласовете на Политическа партия и Демократична България, които се самоназоваха проевропейски партии. В обществената комисия по предложение на Политическа партия отпадна от дневен ред разискването на Закона за фамилни помощи за деца, великата обществена програмата на Политическа партия се самоопроверга с това гласоподаване, това е за проевропейските и социолно насочени сътрудници от Политическа партия и Демократична България “, означи Нинова.
Тя укори още Политическа партия и Демократична България, че си разрешават
да лепят етикети като „ статукво “ на партиите, които поддържат измененията в Изборния кодекс.

„ Не се гнусят да гласоподават с ГЕРБ и Движение за права и свободи за експорт на оръжия за Украйна, заплащане в този момент и незабавно за нови самолети. Договорът влезе през вчерашния ден и ще забележим по какъв начин ще излезе. Значи не е проблем да слагат пред риск въвличането на България във войната, само че е проблем, когато Българска социалистическа партия желае да гласоподава други неща “, добави Нинова.
„ Призоваваме всички да се успокоим и да
вземаме рационални решения с рационални причини. Щеше да е доста хубаво, в случай че с подобен жар спорехме за детските надбавки, само че не става. В обществената комисия отпадна от дневния ред гледането на Закона за фамилни помощи на деца. Великите 16 обществени оферти на Политическа партия се самоопроверга по този метод “, уточни Нинова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР