Корнелия Нинова постави въпроса за еврото на обсъждане в БСП

...
Корнелия Нинова постави въпроса за еврото на обсъждане в БСП
Коментари Харесай

БСП ще се допита до хората дали искат еврото

Корнелия Нинова сложи въпроса за еврото на разискване в Българска социалистическа партия за да се стартира този диалог. Идеите ни в документа подлежат на полемика и ще обикаляме страната, с цел да се срещнем с организации. Няма по какъв начин да си затворим очите, че в България има доста хора, които слагат под въпрос полезността на това деяние. Искаме да чуем какво мислят хората. Това сподели Александър Симов от Българска социалистическа партия пред Нова телевизия.

По думите му той има за цел не да предложи по какъв начин да бъдат разпределяни бюджетно парите в страната, а за смяна на модела и системата.

„ Ние приказваме за цялостна метаморфоза на страната и това не е диалог за пари, а за действителна и съответна политика. Разговорът за пари един ден ще излезе на дневен ред. Корнелия Нинова приказва за паралелната страна, която оперира с 10 милиарда лв.. Ако бъдат основани ограничения, с които тези пари бъдат вкарани в бюджета, ще има пари за всичко”, безапелационен бе Александър Симов.

Според него една огромна тематика не участва в медийното пространство и това е тематиката за неравенството у нас.

„ 20% от най-богатите взимат 8 пъти повече от 20% от най-бедните в България. Това е чудовищна разлика, която образува две Българии, които нямат нищо общо между тях. Ако не създадем политика, която да запуши тази разлика, в никакъв случай няма да можем да кажем, че сме просперираща страна. Затова са тези наши хрумвания за безвъзмездни детски градини, с цел да имат младежите вероятност, лечебните заведения да не бъдат повече търговски сдружения и други”, сподели депутатът от левицата.

По проблема ЧЕЗ, Александър Симов беше безапелационен, че страната би трябвало да закупи сдружението. „ Това не значи да го национализира, а да го купи. Частният монопол не е по-добър от държавния и даже десните икономисти към този момент го признават”, изясни националният представител.

На въпрос, дали Българска социалистическа партия е за приемането на еврото, националният представител изясни, че водачът на левицата Корнелия Нинова е споделила, че би трябвало да стартира диалог по тематиката. „ На наши конгреси сме споделили, че одобряваме влизане на страната в еврозоната. Ние не можем да си затворим очите, че в България има голямо количество хора, които слагат под въпрос полезността на това”, разясни той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР