Корнелия Нинова обвини служебния министър на икономиката Никола Стоянов за

...
Корнелия Нинова обвини служебния министър на икономиката Никола Стоянов за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова обвини наследника си в лъжи и манипулации

Корнелия Нинова упрекна служебния министър на стопанската система Никола Стоянов за това, че е изнесъл погрешни данни за уволненията на чиновници във ведомството по време на 7-месечния ѝ мандат.

Стоянов разгласи, че има данни за уволнения на 72 души, или повече от 10% от администрацията на Министерството на стопанската система, както и за незаконосъобразни смени на мениджъри, избирани с състезания, в 14 от 18 сдружения под контрола на МИИ.

Той укори Нинова, че е назначавала на техни места претенденти, които не са прекосявали през конкурсна процедура и разкритикува шефа на ДКК Смиляна Нитова, че е попречила на обновяването на борда на компанията в последните няколко дни.

Нинова твърди, че от администрацията на Министерството на стопанската система " не са уволнени 72 души ", като декларира, че 24 от тях са пенсионирани заради навършване на възраст.

Други двама са " уволнени заради груби нарушавания, в това число и посредством привикване на дисциплинарен съвет ", а един човек от нейните нови назначения е отхвърлен поради " сигнали от разнообразни институции за спор на ползи " - Корнелия Нинова не загатва имената на чиновниците.

Председателят на Българска социалистическа партия оспорва и изказванието, че са правени всеобщи чистки в държавните предприятия под шапката на МИИ, като твърди, че са заменени шефовете на 3, а не 14 сдружения. В още две са заменени " единствено шефовете и двама ликвидатори, единият заради гибел ".

Тя признава, че новите назначения са направени " краткотрайно, до провеждането на конкурс ", като процедурите за избор на титуляр са почнали, само че не всички са завършили.

Корнелия Нинова упреква новия министър и в това, че опитвал да назначи не един, а трима нови членове на съвета на шефовете на ДКК, не с цел да се съблюдава закона, а с два хипотетични претекста: " да уреди хора на заплти " или " да има ново болшинство, което да стартира чистка по дъщерните сдружения ".

" Политиката е на първо място носене на отговорност. Нека служебният кабинет носи своята в този момент ", декларира тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР