Корнелия Нинова като европейски политик пое отговорност за резултата от

...
Корнелия Нинова като европейски политик пое отговорност за резултата от
Коментари Харесай

Смелчаците, които искат да са лидер на БСП да се явят на пряк избор

„ Корнелия Нинова като европейски политик пое отговорност за резултата от изборите и подаде оставка. Тя беше определена с директен избор от членовете на Българска социалистическа партия. Те й дадоха властта да ръководи Българска социалистическа партия. Тя споделя: " Другари, ето още веднъж властта във вас. Ще има директен избор, изберете си ръководителят, който желаете. Нинова има право на последващо кандидатиране – дали ще бъде издигната, дали ще бъде припозната от социалистите, зависи от тях ”. това съобщи зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия в 49-ото Народно събрание Героги Свиленски в тв изявление.
Той прикани смелчаците, които събират подписи, вървят по студия и приказват, който е толкоз мощен, който знае, че може да сплоти лявото, че може да води Българска социалистическа партия, може да води България по път, който счита за добре – да излезе, да си каже визията за Българска социалистическа партия и за България и да се кандидатира на директния избор. А не да търсят подмолни способи за смяна на Устава, с цел да може някъде в НДК да се скрият 700 индивида, да се разделят на две-три групички и да си изберат ръководител. Това не би трябвало да бъде позволено. Прекият избор е една демократична процедура и който има куража, силата, подготовката - да се яви. Дали Нинова ще се яви – това е нейно решение ”, разяснява Свиленски.
Той у очни, че би предложил Нинова за ръководител, тъй като тя посочила, че може да държи Българска социалистическа партия надалеч от задкулисието и от корупцията, че може да прочисти партията и по тази причина яде плесници.
„ Българска социалистическа партия няма да поддържа кабинет на ГЕРБ. Българска социалистическа партия е за програмен народен кабинет, който да бъде формиран, с цел да реши три-четири целта, които стоят пред България, подсилен от оптимален брой депутати. Трябва да успокоим страната, администрацията и  хората. Позицията на Българска социалистическа партия по този въпрос е ясна, поредна и безапелационна и се удивлявам на другите тълкования ”, акцентира Свиленски.
" Обединение, ляво посланичество без Българска социалистическа партия не може да има. Роенето обаче продължава, тъй като има водачи с незадоволени упоритости. Само, че те се сещат за обединяване 2 месеца преди изборите, когато пристигна момента за нареждане на листите. Ето в този момент отново ги каним – елате, само че не с искания за места в листите ”, прикани Свиленски. " Да дойдат с хрумвания, с оферти, с визия за България, за лявото. Такова нещо не се чу и в акцията. Единствено ние бяхме тези, които говорихме за правата на жителите, за отбрана на жителите, за отбрана на България ”, безапелационен е той.
Според него въпросът не е да обединиш водачите, а хората и те да схванат, че България би трябвало да има лява партия, Народното събрание да има лява партия и че тази лява партия би трябвало да взе участие в ръководството, с цел да бъдат предпазени обществените им права.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР