Корин Мазиеро се съблече по време на престижните награди Сезар“,

...
Корин Мазиеро се съблече по време на престижните награди Сезар“,
Коментари Харесай

Защо френска актриса се съблече на наградите „Сезар“?

Корин Мазиеро се съблече по време на влиятелните награди „ Сезар “, които са френския еквивалент на Оскарите, в символ на митинг против продължителното затваряне на кината и театрите в страната. 57-годишната актриса излезе на сцената, с цел да връчи премията в категорията за най-хубави костюми, облечена в магарешка кожа и рокля, изцапана в кръв.

Преди това обаче Мазиеро съблече всичко на сцената и остана гола, с цел да покаже надписите по тялото си, които гласяха „ без просвета няма бъдеще “ и „ върнете ни изкуството, Жан “, като непосредствено послание към френския министър председател Жан Кастекс. Във кината и театрите са затворени от 30 октомври 2020 година, а протестиращи от няколко огромни театъра в страната упорстват за отваряне. В четвъртък държавното управление призна, че културната промишленост е най-засегната от рецесията Covid-19 и разгласи спомагателни 20 милиона евро в поддръжка на бранша.
               

Корин Мазиеро напълно не беше единствената, която употребява сцената на премиите „ Сезар “, с цел да изрази недоволството си от дейностите на държавното управление. „ Без политическата поддръжка няма да можем да запазим системата. Моите деца - които са на 6 и 8, прелестна възраст - могат да отидат в Zara, само че не и на кино... Това е неясно “, съобщи и Стефан Дьомустие по време на речта си за приемане на статуетката за най-хубав сюжет.

„ Това, което ни липсва, е това, което ни свързва, това са страстите, които изпитваме дружно и които ни карат да си кажем, че не сме напълно сами. Така че, да, нямаме самообладание да се срещнем още веднъж “, съобщи водещата на церемонията Марина Фоас, която също не пропусна да насочи рецензии към ръководещите за това, че са отворили църквите и са разрешили опашки пред комерсиалните центрове преди Коледа, само че не престават да държат хората без кино, концерти и спектакъл.

Големият победител на вечерта беше комедията „ Сбогом, простаци “ на Албер Дюпонтел, спечелвайки седем от общо дванайсетте категории, в които беше номинирана, в това число за най-хубав филм и най-хубав режисьор. В комедийната драма се споделя за тежко болна жена, която търси своето дете. „ Още по едно “ с Мадс Микелсен пък завоюва премия за най-хубав чуждоезичен филм, а лентата сега в границите на София Филм Фест.

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР