Кори Гоф се класира за финала на Откритото първенство на

...
Кори Гоф се класира за финала на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Гоф и Швьонтек ще спорят за титлата на Ролан Гарос при жените

Кори Гоф се класира за финала на Откритото състезание на Франция по тенис, откакто в профил Мартина Тревизан в два сета – 6-3, 6-1, за към един час и 25 минути игра .

Двете тенисистки си размениха по един взет сервис гейм, преди да настане същински безпорядък на корта, който бе изразен в цели пет следващи пробива. Американката първа съумя да спре серията от брейкове, повеждайки с 5-3, а по-късно още веднъж проби италианката, с цел да завоюва и откриващия сет. В началото на втория Тревизан изиска здравна помощ, само че тя не й оказа помощ и Гоф взе шест от идващите седем гейма, с цел да стигне до разногласието за трофея в Париж.
Гоф е най-младата финалистка в Шлема от Мария Шарапова през 2004.
Тя завоюва 74% от точките на първи сервис, като макар, че осъществя единствено един уинър повече от 59-та в света, представителката на Италия направи близо два пъти повече непредизвикани неточности от тийнейджърката – 36 на 20. 18-годишната Гоф е на своя първи край в шампионатите от Големия шлем, като се трансформира в най-младата финалистка в Шлема от Мария Шарапова, която завоюва Уимбълдън през 2004.

По-рано денем. Ига Швьонтек се класира за втория си край от шампионатите на Големия и втори на Откритото състезание на Франция, откакто разгроми Дария Касаткина с 6-2, 6-1 за малко повече от час игра . Поставената под номер 20 в главната скица рускиня, която стигна до полуфиналите на конкуренцията в Париж без изгубен сет, оказа опозиция на международната номер 1 единствено при започване на конфликта. Швьонтек поведе с ранен пробив за 2-0, само че Касаткина го върна мигновено. Тя изравни геймовете при 2-2, само че оттам-насетне взе единствено един от оставащите 11.
Световната номер 1 записа 34-и следващ триумф в Тура.
21-годишната полякиня приключи със доста по-голям % извоювани точки на първи и втори сервис – при първото подаване той бе 79 на 44, до момента в който при втория 58% против едвам 21 за съветската й съперничка. При уинърите и непредизвиканите неточности също имаше солидна разлика сред двете – над два пъти повече уинъри за Швьонтек при 22-10, и 10-24 неточности.

Така, международната номер 1 при дамите ще играе за повторно на край в Шлема и още веднъж това ще бъде на Ролан Гарос, където тя победи безапелационно през 2020 в разногласието за трофея против американката София Кенин с 6-4, 6-1. Касаткина, от своя страна, не съумя да се добере до първия си край от Големия шлем. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР