Корейската народнодемократична република (КНДР) е изстреляла 10 снаряда от реактивна

...
Корейската народнодемократична република (КНДР) е изстреляла 10 снаряда от реактивна
Коментари Харесай

КНДР е открила огън от РСЗО в отговор на предупредителни изстрели от Южна Корея

Корейската народнодемократична република (КНДР) е изстреляла 10 снаряда от реактивна система за залпов огън (РСЗО) в отговор на предупредителни изстели от страна на Южна Корея. Това заяви в понеделник Корейската централна осведомителна организация ( КЦНА ), базирайки се на Генералния щаб на Корейската национална войска.

" Генералният щаб на Корейската национална войска <...> разпореди 10 изстрела от реактивни системи за залпов огън, с цел да принудят вражеския транспортен съд да отстъпи “, се споделя в известието.

По-рано в понеделник беше обявено, че южнокорейските военни са произвели няколко предупредителни изстрела, откакто севернокорейски транспортен съд е пресякъл морската демаркационна линия сред двете страни в Жълто море. Според Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Република Корея това се е случило покрай остров Беньонгдо рано сутринта.

На 4 октомври Северна Корея изстреля балистична ракета със междинен обхват, която прелетя над Япония и падна в Тихия океан. На идващия ден военните на Съединени американски щати и Република Корея организираха лични ракетни учения, самолетоносачът Роналд Рейгън се върна в Японско море. На 6 октомври Пхенян изстреля две балистични ракети с дребен обхват, а Съединени американски щати, Южна Корея и Япония организираха тристранни военноморски учения. Преди това " Роналд Рейгън " взе участие в учения с Военноморски сили на Южна Корея на 26-29 септември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР