Корея победи Португалия. Снимка: БТАРепублика Корея победи Португалия с 2:1

...
Корея победи Португалия. Снимка: БТАРепублика Корея победи Португалия с 2:1
Коментари Харесай

Корея на осминафинал, Уругвай си тръгва от Катар

Корея победи Португалия. Снимка: Българска телеграфна агенция
Република Корея победи Португалия с 2:1 в последния си мач от група „ Н “ на Световното състезание по футбол в Катар и по този начин и двата тима не престават на осминафиналите.

Рикардо Орта откри резултата за европейците в 5-ата минута, а азиатците стигнаха до поврат в попадения на Юн-гуон Ким и на Хее-чан Хван в добавеното време.

Португалия поведе още при започване на мача Диого Далот проби по фланга и откри със страховит пас в наказателното поле Рикардо Орта, който от близко беше прецизен и даде задатък на своя отбор, оповестява Българска телеграфна агенция.

Корейците не се предадоха и в 17-ата минута Джин-су Ким прати топката в мрежата на противника, само че попадението беше анулирано поради засада.

Десет минути по-късно тимът на Република Корея изравни. Азиатците извършиха корнер, при който топката удари гърба на скочилия във въздуха Кристиано Роналдо. Това се трансформира в неволна асистенция за централния защитник Юн-гуон Ким, който от няколко метра направи 1:1, преодолявайки Диего Коща.

През първите 45 минути португалците имаха още няколко положения, само че вратарят Сюн-Гю Ким избави удар на Кристиано Роналдо в 23-ата минута и на Диего Далот в 35-ата.

Малко преди почивката Кристиано Роналдо още веднъж не съумя да се разпише, откакто изпрати топката настрана от лявата греда.

През вторите 45 минути двата тима не съумяха да основат доста голови състояние.

В 63-ата минута Кристиано Роналдо беше сменен, което не се хареса доста на звездата на международния футбол.

Голмайсторът на Република Корея Юн-гуон Ким пък получи контузия и се наложи да бъде сменен в 81-ата минута.

В първата минута на добавеното време Република Корея стигна до победния гол. Капитанът Хюн-мин Сон подаде прекрасен пас на влезлия като запаса Хее-чан Хван, който самичък против Коща го преодоля и класира своя отбор за осминафиналите.

В среща от третия кръг в група „ Н “ на международното състезание по футбол в Катар тимът на Уругвай победи Гана с 2:0, само че отпадна от шампионата. Първият триумф за уругвайците на Мондиал 2022 не бе задоволителен да ги изпрати на осминафиналите, защото със извоюваните 3 точки те събраха 4 в актива си, колкото имаше и Република Корея след триумфа с 2:1 над Португалия.

В крайното класиране в групата Португалия приключи преди всичко с 6 точки, а Република Корея и Уругвай заемат второ и трето място с по 4 точки, само че азиатците са с по-добра голова разлика 4-4 против 2-2 за Уругвай. На последна позиция остана Гана с 3 точки. Така Уругвай и Гана отпадат от Мондиал 2022.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР