Корените на растението жешен освен, че имат редица лечебни свойства,

...
Корените на растението жешен освен, че имат редица лечебни свойства,
Коментари Харесай

Вместо кафе и кола, пийте женшен

Корените на растението жешен с изключение на, че имат редица лечебни свойства, са и един от най-ефективните ободряващи средства. Напитките, приготвени от растението, имат свойството да тонизират и подтикват активността на нервната система.

Те са страховит сурогат на кафето и колата. Причината за това е в състава на растението и по-конкретно на наличието на панаксин. Добрата вест е, че продължителното приемане на женшен не води до нежелани странични дейности.

Според проучвания женшенът усъвършенства повече умствената, в сравнение с физическата интензивност. Някои експерти даже настояват, че действието на женшена продължава повече от месец след прекъсване на вземането му.

Корените на растението са изключително целесъобразни за хора, страдащи от захарна болест. Оказва се, че женшенът намалява равнището на нарасналата кръвна захар.

Продължителната консумация на питиета, приготвени от корените на лековитото растение, подтиква кръвообращението. Ето за какво запарка от растението е изключително потребна при така наречен малокръвие. Растението има свойството да покачва броя на алените кръвни телца и хемоглобина.

 женшен

Отвара от женшен е съвършената напитка и за нормализиране на кръвното налягане, възстановяване активността на органите на храносмилането, подкрепяне на по-бързото възобновяване на черния дроб, изключително след боледуване от хепатит. Женшенът е потребен и за възстановяване работата на сърдечния мускул.

Растението е скъп съдружник и в битката с непотребните килограми. В състава му влиза и така наречен панаксинова киселина, която задейства обмяната на веществата и усилва окислителните процеси, в резултат на което става по-бързото разграждане на мазнини.

Женшенът подтиква жлезите с вътрешна секреция, способства за поддържането на уравновесено хормонално равнище в организма. Той контролира обмяната на въглехидратите и усилва образуването и натрупването на гликоген в черния дроб.

Препоръчва се за по-силен лековит резултат напитките от женшен да се пият на гладно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР