Корекция на цената надолу, и то значимо. Това според уверенията

...
Корекция на цената надолу, и то значимо. Това според уверенията
Коментари Харесай

Евтиният газ плава към нас, но цената все още неясна

Корекция на цената надолу, и то значимо. Това съгласно уверенията на властимащите ще бъде бъдещото придвижване на цените на пазара на природен газ в България.

Доколкото стана ясно от думите на ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Рибарски, както и на Ивайло Мирчев от " Демократична България " в следствие, към момента нямало резервирани потенциали за разтоварване на въпросния газ, който чакаме от Съединени американски щати, само че това щяло да бъде изправено в най-скоро време, твърди властта.

" След като към този момент имаме действителна доставка, ще има непокътнати слотове на терминалите, където да бъде разтоварен газа ", сподели Гюров. И акцентира още - при газовите покупко-продажби нямало медиатори.

Не е реалистично и да се мисли за подписване на нов контракт с " Газпром ". " Към момента, виждате, няма по какъв начин да има каквито и да е търговски диалози ", отговори на въпрос на News . bg националният представител.
 Рамадан Аталай не има вяра, че втечнения газ от Съединени американски щати е по-евтин
Рамадан Аталай не има вяра, че втечнения газ от Съединени американски щати е по-евтин

Той посочи, че повода за това, че разноските по доставката оскъпяват газа

200 милиона са контрактуваните количества, които следва да получим от Съединените щати. Към момента потреблението ни е 6-7 милиона кубически метра на ден, заяви Гюров, т.е. този газ следва да ни е задоволителен за малко над месец. " Говорим за месеците юни, юли. За май има задоволителни количества ".

На собствен ред Ивайло Мирчев пък удостовери - цените на газа след прекъсването на съветските доставки освен нямало да набъбнат, а в противен случай - ще се покачат значимо. " Умира една друга легенда на опозицията умира - че нямало да се оправим без съветски газ. Напротив, ще се оправим и то на доста по-ниска цена ", изрази убеденост депутатът от " градската десница ". " Въпрос на договаряния ", не влезе в детайлности с какъв брой би паднало " синьото гориво " той, само че изгледите били за промяна надолу с най-малко двуцифрено число.

Схема за милиони посредством медиатори - компания " МЕТ ", чийто някогашен началник сега е шеф на " Булгаргаз " пък съзряха от най-голямата опозиционна партия ГЕРБ. Именно и по тази причина внасят сигнал до ДАНС по въпроса, сподели някогашният енергиен министър и все още народен представител от партията на Борисов Делян Добрев.

Договорените количества американски газ щели да ни стигнат едвам за към месец и то на неразбираеми цени, сериозен бе още енергийното острие на ГЕРБ. " От февруари настояваме да се закупи потенциал в Ревитуза (основното пристанище за полутечен газ в Гърция). Такъв обаче не е закупен и няма да бъде закупен. Капацитет там е закупен от обичания медиатор на властта " МЕТ ", сподели Добрев.

Милиони пък губели българските жители, тъй като от въпросната компания купували газ от държавния " Булгаргаз " на цена към 80 евро, а продавал назад за 102 евро. " Разбирате ли какво се случва. Посредника продава скъпо на страната, а в следствие купува на ниска цена ".

" Сезираме Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и ДАНС. Все още не сме го създали, тъй като изчакваме решението на КЕВР за цените за май ", сподели още националният представител.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР