Корабостроителница Бургас“ ЕООД изпитва сериозни затруднени в осъществяването на основната

...
Корабостроителница Бургас“ ЕООД изпитва сериозни затруднени в осъществяването на основната
Коментари Харесай

Криза: Корабостроителницата в Бургас пуска кепенци

„ Корабостроителница Бургас “ ЕООД изпитва съществени затруднени в реализирането на главната си активност след възбраната за влизане на плавателни съдове под съветски байрак на територията на български морски и речни пристанища.

Това стана ясно от думите на прокуриста на сдружението Димитър Кимрянов. Работата в индустриалните мощности на процедура е съвсем прекратена през последните осем месеца на тази година, посочи Кимрянов пред Българска телеграфна агенция.

" През годините работихме най-вече с съветски корабособственици. След началото на войната в Украйна към този момент нямаме право да работим с тях. Явно издалите тази заповед си мислят, че кораборемонтната активност е същата като тази на битака в Димитровград. Казват ни - намерете си нови пазари и това е. Но кой е най-големият търговски флот в Черно море - съветският. Явно се мисли единствено за петрола и газа, а за хората, които ще останат без занаят, никой нищо не споделя ", разяснява Кимрянов.

На въпрос какъв брой са освободените чиновници след издаването на заповедта от април, той уточни: " Няма да освобождаваме никого. Просто ще затворим ".

Достъпът до българските морски и речни пристанища е неразрешен за всички плавателни съдове, регистрирани под съветско знаме, както и за всички плавателни съдове, които са трансформирали своето съветско знаме или регистрация към знамето или регистъра на която и да е друга страна след 24 февруари 2022 година. Забраната беше въведена въз основа на Регламент на Европейския съюз за ограничаващи ограничения след нахлуването на Русия в Украйна.

Изключения се позволяват единствено в случаите на закупуване, импорт или превозване в Европейски Съюз на природен газ и петрол, някои метали, фармацевтични, медицински, селскостопански и хранителни артикули, в това число пшеница и торове. Забраната не касае и кораби, осъществяващи филантропични задачи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР