Корабокрушение източно от нос Шабла. Руски търговски кораб - фериботът

...
Корабокрушение източно от нос Шабла. Руски търговски кораб - фериботът
Коментари Харесай

Два кораба се сблъскаха край Шабла

Корабокрушение източно от нос Шабла. Руски търговски транспортен съд - фериботът " славянин ", е блъснат странично от различен кораб. Това се е случило на 80 километра източно от Тюленово. След удара се е наложило корабът да се върне към Варна по неотложност.

Инцидентът е станал към 02:00 ч. след среднощ. Корабът " Славянин ", плаващ под флага на Руската федерация, е ударен странично от различен кораб. За благополучие няма потърпевши моряци, само че в резултат на удара корабът получава пробойна в левия ръб, като в него навлиза огромно количество вода. Веднага е взето решение корабът да се върне назад към Варна, като следва той да бъде ремонтиран. Тепърва ще се обяснява и какви са аргументите довели до случая, само че повече ви предлагам да чуем от шефът на Морска администрация във Варна.



„ Има нарушена целокупност на корпуса под водолинията. Т.е. има навлизане на вода. Беше направена оценка на кораба, за неговото положение и беше решено, че корабът може да бъде признат във Варна. Разтоварен остатъка от товара - това са празни цистерни и да бъде признат на ремонт ”, сподели кап. Валентин Енчев - шеф Морска администрация – Варна.



Корабът-нарушител по време на случая изчезва от мястото на произшествието в нарушаване на някои интернационалните конвенции, които изискват двата кораба да обменят информация.  Според кап. Енчев повода за конфликта може да бъде неспазване на разпоредбите за разминаване. По думите му това е най-реалната версия, само че занапред следва националния ръб за следствие да стартира да събира информация и да проучва, Морска администрация също.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР