Корабът Царевна най-вероятно ще напусне пристанището в Мариупол, където все

...
Корабът Царевна най-вероятно ще напусне пристанището в Мариупол, където все
Коментари Харесай

``Царевна`` ще напусне Мариупол следващата седмица -

Корабът " Царевна " най-вероятно ще напусне пристанището в Мариупол, където към момента е блокиран, идната седмица, разгласи външният министър Теодора Генчовска на брифинг в Министерски съвет.

Вчера. Днес външният министър изясни, че съветските публични управляващи са открили контакт с българското посолство в Москва във връзка с опцията корабът да се изтегли от пристанището в Мариупол.

По думите на Генчовска съветската страна е уведомила единствено Световната морска организация за опцията блокираните плавателни средства да се изтеглят през сини коридори от пристанището:

" Защото корабният притежател би трябвало да обезпечи нужния екипа на " Царевна ". Нали знаете, че преди време бяха евакуирани 14 моряци, като сега има петима на кораба, тъй че ще бъде належащо спомагателен екипаж, с цел да бъде изведен кораба. По информацията, която обменихме с сътрудниците, се чака, може би идната седмица корабът да излезе от пристанището. "

По-рано през днешния ден от фирмата-оператор на кораба " Царевна " оповестиха пред БНР, че няма проблеми с екипажа. Останалите на борда капитан и моряци са здрави, само че би трябвало да бъде запълнен екипажът на кораба, с цел да се стигне до извеждането на плавателния съд от пристанището в Мариупол, прецизираха от компанията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР