Копенхаген. Дания трябва да премахне всички оставащи свързани с COVID-19

...
Копенхаген. Дания трябва да премахне всички оставащи свързани с COVID-19
Коментари Харесай

Politico: Дания първа в ЕС премахва всички Covid-ограничения

Копенхаген. Дания би трябвало да отстрани всички оставащи свързани с COVID-19 ограничавания, откакто се разбра, че хоспитализациите и смъртните случаи от Омикрон остават на устойчиво равнище, а в същото време равнищата на имунизация в скандинавската страна са високи, написа европейската редакция на Politico .

„ Тази вечер можем да вдигнем плещи и да намерим усмивката още веднъж. Имаме необикновено положителни вести, към този момент можем да премахнем последните ограничавания за ковид в Дания “, сподели министър председателят Мете Фредериксен на конференция, след рекомендации на епидемиологичната комисия и с поддръжката на всички съществени политически партии. Последните ограничавания ще бъдат отстранени на 1 февруари.

Съобщението идва на фона на нарастване на инфекциите, като в сряда са регистрирани 46 000 нови случая на COVID-19.

„ Последните седмици се следят доста високи равнища на заразяване, в действителност най-високите за цялата пандемия “, сподели Фредериксен. „ Затова може да наподобява необичайно и парадоксално, че в този момент сме подготвени да се откажем от рестриктивните мерки “.

Министърът на опазването на здравето Магнус Хойнике добави: „ Ситуацията в Дания е, че имаме това делене сред инфекциите и пациентите в интензивно лекуване и това се дължи основно на огромната обвързаност на датчаните към реваксинацията. Това е повода, заради която в този момент е безвредно и вярно да го създадем “.

Около 82 % от популацията на Дания на възраст 12 и повече години е изцяло имунизирано с две дози, от които 50 % са подсилени с трета доза, съгласно Датския орган по опазване на здравето и медикаменти.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР