Копенхаген. Броят на датските жители, които са починали след заразяване

...
Копенхаген. Броят на датските жители, които са починали след заразяване
Коментари Харесай

Ritzaus Bureau : 18 души са починали след заразяване с „Омикрон“

Копенхаген. Броят на датските поданици, които са умряли след заразяване с варианта „ Омикрон “ на ковид, е 18, предава Ritzaus Bureau , базирайки се на Държавния серумен институт.

Става дума за данни от 21 ноември до 28 декември, когато са открити 55 700 случая на заразяване с новия вариант. През същия интервал са обявени 100 смъртни случая заради други известни разновидности на ковид.

Институтът регистрира за първи път броя на смъртните случаи, свързани с „ Омикрон ". Този вид е регистриран в Дания в края на ноември и сега съставлява към 90% от всички позитивни проби за ковид.

Във връзка с разпространяването на инфекцията в Дания през декември бяха признати редица ограничавания: ограничаване за оптимален брой купувачи и гости на квадратен метър беше въведена в магазини и заведения за хранене, а фитнес зали, казина, увеселителни паркове, конферентни зали, кина и художествените галерии бяха затворени. Ресторантите са затворени от 23:00 до 05:00 часа, продажбата на алкохол е неразрешена от 22:00 до 05:00 часа. Правителството предизвиква както частните, по този начин и държавните предприятия да провеждат отдалечена работа за чиновниците. В страната 78% от популацията е имунизирано с две дози от имунизацията, 48,5% към този момент са получили бустерна доза.

Превод и редакция: Юлиян Марков


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР