Копърът е ароматно растение, което се използва най-често като подправка

...
Копърът е ароматно растение, което се използва най-често като подправка
Коментари Харесай

Чудодейните ползи на пресния копър

Копърът е ароматно растение, което се употребява най-често като фалшификация към разнообразни ястия. В българската кухня той заема извънредно значимо място, защото с него се овкусяват някои от най-обичаните ястия. Все отново, какво е тараторът без копър? В последно време даже някои от все по-популярните здравословни смутита също съдържат копър.

Лечебният копър съдържа огромна количество калций и е богат на бактериациди, които морят вируси и микроби. За да се предпазите от тях изяждайте по една китка всеки ден.

По този метод организмът ще успее да си набави нужните запаси от калций, което оказва помощ за попречване загубата на костна компактност и покачва отбраната от артрит. А това е от особена изгода при дами в менопауза, когато калцият не се усвоява вярно и костите стават нежни.

Редовното пиянство на чай от копър оказва помощ за изчистване на непотребните течности от организма, защото работи като диуретик. С помощта на копъра може също по този начин да третирате подпухнали очи. Освен всичко друго, това потребно растение оказва помощ за унищожаване на токсините и понижаване риска от проблеми с пикочните пътища.

 Копър

Монотерпените и флавоноидите, които се съдържат в копъра, са известни със защитните си свойства против свободните радикали и канцерогените. Според проучване монотерпените задействат секрецията на ензима глутатион, който е ефикасен в битката против канцерогени.

Ако желаете да смъквате високо кръвно налягане, е добре да консумирате няколко стръка от прясната фалшификация ежедневно. Във вълшебния копър се съдържат също по този начин високи количества манган, желязо и магнезий.

Тези детайли се грижат за крепко сърце и за подсилване на сърдечния мускул. Именно заради това се предлага да бъде включен в множеството здравословни хранителни режими.

За дамите, които обичат свежия усет на градинската фалшификация, има още положителни вести. Копърът е отличен асистент в битката със затлъстяването, защото потиска апетита и основава възприятие на задоволеност. Свежият копър подтиква обмяната на веществата и подкрепя премахването на мазнините.

Един елементарен метод да улесните отслабването си с това растение е да консумирате изпечени и смлени семена от копър (една чаена лъжичка) с топла вода два пъти на ден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР