Координирали сме всички служби в страната. Ситуацията е усложнена и

...
Координирали сме всички служби в страната. Ситуацията е усложнена и
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Основната ни задача е да не допуснем мигранти на българска територия

" Координирали сме всички служби в страната. Ситуацията е усложнена и в Гърция и в Турция. Мигрантите са се организирали по Фейсбук. Публикувано е известие, съгласно което границите ще бъдат отворени и всички ще могат да минат. Тази акция е наречена " Конвой на вярата ". Следим обстановката и сме взели превантивни ограничения. Това, че няма непосредствена заплаха за страната ни, обаче не значи, че тя не може да ескалира. Засега се взимат ограничения и рецесията е овладяна. " Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов по отношение на митинга на мигранти в Северна Гърция .
" В 9:30 ч. имаме оперативка при премиера поради обстановката по границата. Имаме подготвеност, създали сме планове, ще създадем всичко допустимо, с цел да не допуснем рецесия на наша територия. Нямаме подобен интензивен напън, какъвто имаше преди години. Оградата по границата извършва функционалността си. Имаме опция да изпратим и спомагателна мощ на границата. Основната ни задача е да не ги позволяваме на българска територия ", добави още Иванов.
Във връзка с информацията за построяването на нови бежански центрове на наша територия, той съобщи: " Ако има създаване на центрове, само че те ще са от затворен вид и ще се настаняват хора, при възможен мигрантски напън ".
Иванов удостовери, че синът на Гълъбин Боевски – Пол , е арестуван за владеене и разпространяване на опиати. В автомобила в който е бил с другар, са открити малко количество опиати. " В парцела са открити също количества опиати – амфетамини и кокаин. Той е с мярка " Задържане под стража ", повдигнато му е обвиняване. В случая приказваме за разпространяване на опиати на улично равнище ", сподели Ивайло Иванов.
Ивайло Иванов разяснява обстановката, при която служители на реда се обгазиха по време на митинг: " Не бях доста удовлетворен от обстановката. Колегите е можело да работи по-добре. Само един сътрудник е употребен спрей. Аз знам какъв е резултатът от този спрей. Много дразнещо и парещо е, когато попадне в региона на лицето. Всеки служител на реда минава през образование по какъв начин да употребява спрей. Най-добрият спрей е под формата на гел, тъй като не се въздейства от метеорологичните условия. Идеята при потреблението им е да сне се прибягва до груба мощ ". " Установен е служителят, който го е употребявал и е взето отношение от неговите ръководители ", сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР