Координационен център за подкрепа на български и украински граждани от

...
Координационен център за подкрепа на български и украински граждани от
Коментари Харесай

Велико Търново открива координационен център за хора, евакуирани от Украйна

Координационен център за поддръжка на български и украински жители от Украйна, които търсят леговище и заслон в България, ще бъде основан в Община Велико Търново от понеделник – 28 февруари. Това заяви кметът на Старата столица Даниел Панов. Места за настаняване към този момент са обезпечени в Кризисния център за лица в старопрестолния град, водят се диалози с хотелиерите и с къщите за посетители.

От 28 февруари ще бъде деен телефонен номер към координационния център – 0883247410 (359883247410) – за връзка с хора, напуснали Украйна поради военните дейности, които се нуждаят от заслон, храна, помощ и други

В координационния център ще се събират данни за вероятните места за настаняване – хотели, къщи за посетители, общински и обществени жилища и други обекти, които могат да бъдат пригодени за задачата. Десетки великотърновци към този момент обявиха подготвеност да оказват помощ с вуподслон.

На идващ стадий координационният център ще спомага на хората, потърсили леговище, да си намерят работа, да получат здравна помощ, в случай че имат деца – за банкет в детски градини и учебни заведения.

Контактите на координационния център ще бъдат изпратени и на побратимения на Велико Търново украински град Полтава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР