Координаторът на общоевропейската проява на ЛГБТ общността Европрайд 2022 в

...
Координаторът на общоевропейската проява на ЛГБТ общността Европрайд 2022 в
Коментари Харесай

Европрайд 2022 в Белград с искане за вдигане на забраната на шествието

Координаторът на общоевропейската демонстрация на ЛГБТ общността Европрайд 2022 в Белград Горан Милетич заяви, че през днешния ден е изпратено искане до министерството на вътрешните работи да позволи провеждането на следващия ден на неразрешеното по-рано протестно шествие, което ще бъде с нов маршрута, заяви в. “Данас “.

На конференция пред постройката на държавното управление на Сърбия Милетич сподели, че са подали петиция с 27 000 подписа до държавното управление с искане за провеждането на шествието, което е част от Европрайд 2022.

„ Внесохме петиция с 27 000 подписа, с която желаеме да се даде опция всичко да се случи във формата, който сме планували “, сподели Милетрич.

По-рано тази седмица шествието, планувано от уредниците за събота, бе неразрешено от сръбското министерство на вътрешните работи.

Причината за възбраната на шествието е сигурността, защото за този ден бе планувано контрашествие и съществува заплаха от спор сред две групи, които ще бъдат по улиците в един и същи миг. Контрашествието, определяно като „ фамилно шествие “, също бе неразрешено.

В понеделник публично бе открита седмицата на Европрайд 2022 в Белград. В рамките на проявата, с изключение на шествието в събота, са включени интернационална конференция за правата на индивида, изложения, просветителни, културни и развлекателни събития.

Европейският комисар по въпросите на равнопоставеността Хелена Дали идва в Белград.

Прайд парадите бяха неразрешени в Сърбия през 2009, 2011, 2012 и 2013 година

Те се организират сполучливо през последните девет години с полицейска защита.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР