Конят е най-прекрасното животно, а ездата е неповторимо преживяване. Връзката

...
Конят е най-прекрасното животно, а ездата е неповторимо преживяване. Връзката
Коментари Харесай

Летни маршрути: Пет места за първия ви урок по езда

Конят е най-прекрасното животно, а ездата е неповторимо прекарване. Връзката сред индивида с коня е остаряла, колкото сътворението и не е загадка, че исторически ние, българите, сме народ, който е от дребното, трансформирали общуването с това животно  и усъвършенстването на ездата в изискване за своето оцеляване. Може би това ни минало„ вика ” хората, които отварят конни бази, тъй като в България има десетки места, където работят експерти от доста висока класа, към които можете да се насочите, с цел да извършите своята първа разходка.

Където и да посочите на картата на България, можете да намерите и благоприятни условия за езда. България наподобява страната парадайс за начинаещи ездачи, които желаят да се любуват на прелестна природа, гледки и шир от гърба на коня. В планинската хладина на лятото, можете да усетите магията на това благородно животно, която няма да ви остави безразлични и ще помните цялостен живот.

Ето и петте места, на които се спряхме за тази къса селекция:

Конна база „ Адгор ”

Конна база „ Адгор ” се намира до София в хубав екологично чист регион с гледка към Рила, Верила, Витоша и Плана. В базата се оферират уроци по езда както за безусловно начинаещи, по този начин и за напреднали ездачи. Адгор е първото място в България, където са въведени методите и практиките на natural horsemanship (естествени връзки сред индивида и коня), работата от земя с конете и образованието им, основаващо се на естествените им взаимоотношения в стадото. 

Конна база Кичево

Конна база Кичево (близо до Варна) е съвременно и доста добре уредено място, където грижите за конете са на високо равнище. Провеждат уроци по езда за деца, начинаещи, напреднали, както и разходки с коне измежду природата. Закритият им манеж дава опция за целогодишна езда.

Конна база „ Онгъл ”

Конна база „ Онгъл ” (Казанлъшко) е любопитно място, основано от младежката организация Бага-Тур. Целта въз основата е да дава опция за упражняване на разнообразни типове езда, както и запознаване със старите български оръжия. Тук евентуално най-добре ще разберете какво се има поради под изказванието, че българите сме „ конен народ ”.

Конна база „ Пери Волос ”  

Пери Волас разполага с лятна и зимна конна база, с уютна кръчма и жилища за нощувки. В лятната база се реализират стратегиите от май до септември, а през другото време - в зимната, която е пригодена за вълнуващата езда в сняг. 

Конна база „ Стела ”

Освен с доста висок професионализъм, конна база „ Стела ” са известни и с прелестното си разположение, което  дава опция за организирането на разнообразни по дълготрайност конни походи до дестинации, представляващи културни и естествени забележителности. Една от тях е село Косово – мястото в Родопите, където е сниман „ Козият рог ”. 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР