Концесионерът на Летище София ще ускори инвестициите през 2022 г.

...
Концесионерът на Летище София ще ускори инвестициите през 2022 г.
Коментари Харесай

Министър Събев: Концесионерът на Летище София ще ускори инвестициите догодина

Концесионерът на Летище София ще форсира вложенията през 2022 година За това през днешния ден се договорили министърът на превоза и известията Николай Събев и изпълнителният шеф на " СОФ Кънект " Хесус Кабайеро, оповестиха от пресцентъра на министерството. Транспортният министър е настоял за препланиране на капиталова стратегия и евакуиране на част от финансовите задължения, заложени в концесионния контракт, за по-ранен стадий.

Целта е Летище София да предлага по-високо равнище на обслужване от Летище Мюнхен, показват още от министерството.

Министър Събев е обяснил, че е впечатлен от организацията на немското летище и нулевото равнище на напрежение измежду пътникопотока там. Той е уверил Кабайеро, че страната има желание да извършва всичките си отговорности по контракта за концесия и чака от концесионера да направи заложените вложения, както и да предложи на пасажерите високо качество и равнище на обслужване.

" Нямам предразсъдъци, нито съмнения. Държа на положителните професионални взаимоотношения, само че ще пазя публичния интерес до дъно ", е показал министърът.

Николай Събев е настоял още комерсиалната зона на летището да бъде в най-скоро време актуализирана и преструктурирана, според международните стандарти.

От своя страна Хесус Кабайеро го е уведомил, че се възнамерява инвестиция от 4 млн. евро през 2022 година съответно за комерсиалните площи. Екипът на министерството е поел ангажимент за подпомагане за постигането на общите цели, обещавайки работната група да се събира толкоз постоянно, колкото е нужно. Председател на групата ще бъде отрасловият заместник-министър Владимир Върбанов.

Изпълнителният шеф е благодарил на министър Събев за партньорското отношение, твърдейки го, че ще работи за превръщането на Летище София в районен център. Директорът е показал още, че ще работи по откриването на 100 нови дестинации, в това число задокеански и че към този момент даже има създаден нападателен маркетингов проект.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР