Концернът Белнефтехим временно ограничи износа на беларуски нефтопродукти заради ситуацията

...
Концернът Белнефтехим временно ограничи износа на беларуски нефтопродукти заради ситуацията
Коментари Харесай

Минск ограничи износа на руски нефтени продукти заради качеството

Концернът " Белнефтехим " краткотрайно ограничи износа на беларуски нефтопродукти поради обстановката с качеството на съветските смеси Urals, заяви заместител ръководителя на компанията Владимир Сизов, представен от РИА Новости.

Вземайки поради сеитбената акция, съществуващите опасности от преправка на първични материали с влошено качество, взехме решение краткотрайно да ограничим доставките на петролни артикули за експорт на дестинации, сподели Сизов на съвещание на оперативния щаб за наблюдаване на обстановката с доставките на нефт.

Според него, " беларуската страна изиска публична среща с представители на ПАО " Транснефт ".

Съветникът на президента на " Транснефт ", Игор Демин, от своя страна съобщи че обстановката с качеството на петрола в тръбопровода " Дружба " би трябвало да се върне към естественото до понеделник-вторник.

В петък " Белнефтехим " заяви за утежняване на качеството на съветските първични материали, които влизат директно към сектора на магистралния нефтопровод ОАО " Гометранснафт Дружба ". Според представители на концерна, петролът съдържа " органохлорни съединения, които надвишават пределно допустимите стойности със общоприети 10 пъти. "

В същото време Игор Демин, консултант на президента на Транснефт, съобщи пред организацията, че петролът се изпомпва през тръбопровода " Дружба " за експорт за Беларус и други страни, макар проблемите с качеството на петрола.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР