Концепцията за интегрирани териториални инвестиции на Община Севлиево включва населените

...
Концепцията за интегрирани териториални инвестиции на Община Севлиево включва населените
Коментари Харесай

Започва обществено обсъждане за инвестициите в планинските райони на Севлиево

Концепцията за интегрирани териториални вложения на Община Севлиево включва обитаемоте места и територия в обсега на общински път Сенник-Душево-Столът-Боазът-граница с община Априлци по неговото продължение (основно във високопланинската част).

Община Севлиево е един от значимите стопански центрове в страната, който обезпечава висока степен на претовареност на популацията в трудоспособна възраст. Високата икономическа интензивност и неголемите дистанции сред обитаемоте места основават опция за стабилно териториално развиване посредством предварителна защита на занемаряване на жилищни площи в селата и съсредоточаване на популацията в градския център.

Осигуряването на транспортна досегаемост и качествена среда за обитание са главните фактори за поддръжка на устойчивото развиване на териториите и понижаване на темповете на тяхното обезлюдяване. Подкрепата на вложения, влияещи върху тези фактори, ще сътвори опция за развиване на съпътстващи стопански действия в селата и следващи благоприятни условия за локална претовареност. Предвидените вложения съставляват дълготрайни интервенции, които ще обезпечат качество на обществената инфраструктура, а меките ограничения, свързани с поддръжка за деен живот на възрастните хора в пенсионна възраст ще допринесат за уплътняване на обществената тъкан и привличане вниманието на младите към традициите.

Съчетанието на плануваните ограничения ще докара до ревитализация на зоната на влияние и основаване на благоприятни условия за развиване на региона.

Линк към презентация и анкета на (КИТИ) с вх. рег.№ BG16FFPR003-2.001-0111 „ Севлиево юг - ревитализация на зона за стабилно обитаване и туризъм в планинската част на община Севлиево “: https://www.facebook.com/oic.gabrovo/posts/pfbid02p1XZ1qdd9eYPUHZFu4ni8gSguLy5kiQ7cCVhEWqd9JnYFfDaKYDPE1d1h3BfXSzLl

В период до 22 март 2024 година всички заинтригувани лица имат опция да попълнят къса онлайн анкета, посредством която да поддържат, или не поддържат концепцията и да създадат мнения или възражения.

Анкета: https://forms.gle/i5yWDu8P5HcNYT7F9

Всяко заинтригувано лице или страна, може да направи рекомендации или възраженияпо отношение на препоръчаната идея като попълни анкетата или като ги изпрати на електронната поща на ОИЦ-Габрово: [email protected]

При нужда от спомагателна информация можете да се свързвате с специалисти от ОИЦ – Габрово като част от Звеното за обществени съвещания към Регионалния съвет за развиване (РСР) на Северен централен район (СЦР) на телефон: 066807 222.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР