Концепцията на Марк Зукърбърг за разрази истинска буря в света.

...
Концепцията на Марк Зукърбърг за разрази истинска буря в света.
Коментари Харесай

Мета вселената дава нови възможности 

Концепцията на Марк Зукърбърг за развихри същинска стихия в света. Множество софтуерни компании се впуснаха да я разясняват, а обвързваните с тях концептуални акции на финансовия пазар скочиха внезапно, разяснява Милен Ганев, съучастник в българската софтуерна компания " E-CARD ", която е в топ 50 в Европа.

Мета вселената провокира също огромен интерес и измежду елементарните хора. „ Какво съставлява тя? “, „ Ще се срине ли в бъдещо човешкото общество такова, каквото го познаваме? “, „ Ще се родят ли различен вид общества? “, „ Ще имаме ли за замогване? “, „ Какво значи това за човешката цивилизация? “, са все въпроси, на които мнозина се пробват да си дават отговор. Според Дзуо Пънфей, общоприет секретар на Центъра за осведомителни проучвания към Китайската академия на обществените науки, ще са нужни 10-20 години, с цел да се осъществя главният сюжет на мета вселената. В момента значими понятия като и блокчейн нямат общопризната формулировка. Те са постоянно срещано събитие в авангардните технологии и промишлености, а анализирането им от разнообразни гледни точки е като да наблюдавате многостен – неизбежно ще виждате доста вероятности и ще вършиме разнообразни изводи, изясни Милен Ганев.

Например, от софтуерна позиция е 3D виртуално пространство; от перцептивна тя е продължение и олицетворение на усещането на невроните; от икономическа съставлява нещо ново, който пресича физическите и виртуалните форми на цифровата икономика; а от когнитивна е схващане на действителния свят от вероятността на машината и други Най-общо казано обаче, е сюжет за огромно приложение на виртуална действителност, акцентира Милен Ганев от " E-CARD ". Много софтуерни колоси насочат от известно време взор към мета вселената, само че трябваше „ Facebook “ да се преименува на „ Мета “, с цел да стане концепцията внезапно толкоз известна. Милен Ганев счита, че аргументите за това са няколко. На първо място, от позиция на правото и трендовете, технологии, които поддържат възникването на мета вселената, се приближават досега на сингулярност и на хоризонта се задава софтуерен скок.

На второ място, обичайният мрежов интернет доближи своя връх и стартира да запада, а може да се трансформира в средство за интеграция на виртуалния и действителния свят, с голям резултат върху развиването на предприятията. На трето място, от пазарна позиция, Roblox, предлагаща първите акции, свързани с мета вселената, надалеч надмина упованията след листването си през март тази година и позитивният резултат на противоположната връзка на пазара е явен. „ Прайсуотърхаус Купърс “ (Pricewaterhouse Coopers) предвижда, че пазарният размер на ще доближи 1,5 трилиона $ през 2030 година

Мета вселената ще докара до пет съществени промени в нашия живот, обществено и икономическо развиване: едната е да усъвършенства още повече успеваемостта на произвеждане във връзка с софтуерните иновации; втората е да роди поредност от нови технологии, форми и модели и да насърчи промяна на обичайните индустрии; третата е да се насърчи трансграничната конвергенция на културната и креативната промишлености, което мощно подтиква потреблението на информация; четвъртото е да се преустрои метода на живот и работа, като огромна част от тях ще бъдат във виртуалния свят; петият е да спомага за построяването на интелигентни градове и новаторски модели на обществено ръководство.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР