Концепциите за офис се обогатиха с нови идеи, заради Covid

...
Концепциите за офис се обогатиха с нови идеи, заради Covid
Коментари Харесай

Арх. Виктория Илиева: Офисът вече трябва да съчетава paбoтнaтa и дoмaшнaтa cpeдa

Концепциите за офис се обогатиха с нови хрумвания, поради Covid пандемията. Сред новите решения е и концепцията Living Room , в която се съчетават съставни елементи на средата, гарантиращи както здраве, по този начин и работливост.

„ Знаем, че щастливите хора са и по-здрави, и по-продуктивни. Пандемията ни накара да подчертаваме върху смисъла на свежия въздух и на контакта с хората, които обичаме. Haшaтa цeл e дa смекчим гpaницaтa мeждy cпoдeлeнoтo и личнoтo пpocтpaнcтвo, мeждy paбoтнaтa и дoмaшнaтa cpeдa, дa пpeвъpнeм oбщитe чacти в  oбитaeми, yютни, нaпoмнящи пoвeчe нa дoмa пpocтpaнcтвa “, показа пред Радио София Виктория Илиева , криейтив шеф VIArchitects, създател на идейния интериорни планове с осъществена идея Living Room. 

Тя подчертава върху наклонността за основаване на еластичност на работното място .

Още незнайно какъв брой време ще се работи от у дома или ще се редува служебният с хоум-офиса. Необходимо е да се обезпечава отдалеченост и в същото време да не се губи комуникативността сред работните станции.

„ Living Room е идея за съгласуваност и общественост , без да се подценява комфорта. Хората преди бяха подредени като на конвейер, въпреки и на бюра с компютри. Трендът към този момент е различен “, добави арх. Илиева. – „ Хората в офиса желаят да се видят с сътрудници, да поддържат връзка, да се вдъхновят и да работят дружно върху нови хрумвания. “

Друга наклонност е навлизането на домашни детайли в офисния интериор.

Целта на множеството положителни работодатели е да основат условия, с които да привлекат чиновниците си още веднъж на обичайното си място. В офиса „ да се усещат като вкъщи си “ .

Това дава късмет и за разчупване, за многообразие в цветовете и интериорните съставни елементи, за прибавяне на зелени детайли във или вън от пространствата, обръща се внимание на постелките, на удобството за сядане, добави Виктория Илиева.

С нея беседва Катя Василева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР