Концентрациите на въглероден оксид и азотен диоксид във въздуха спаднаха

...
Концентрациите на въглероден оксид и азотен диоксид във въздуха спаднаха
Коментари Харесай

Европа диша – картата на мръсния въздух „позеленя“

Концентрациите на въглероден оксид и азотен диоксид във въздуха спаднаха в цяла Европа, откакто редица страни вкараха изключителни ограничения за попречване на разпространяването на ковид. Това демонстрира международният показател на качеството на въздуха (WAQI).

Ограниченията на управляващите отхвърлиха милиони хора от потреблението на персонални коли, а в допълнение със затварянето на редица фабрики, нездравословните излъчвания фрапантно понижиха и картата на континента „ позеленя “.

В първите дни от изключителното състояние индикаторите в България също са положителни, в това число и на едни от най-замърсените местоположения – софийските квартали „ Павлово “ и „ Надежда “.

Снимка: WAQI

Понижени стойности на замърсяване регистрират и станциите в Италия, най-засегнатата от COVID-19 европейска страна, която към този момент цяла седмица продължава да е под карантина. Умерено е количеството на фини прахови частици само в обособени елементи от районите Емилия-Романя, Пулия и Ломбардия. Най-мръсен на този фон е въздухът в ирландската столица Дъблин и гръцкия град Волос.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР