Контролираният от опозицията парламент на Венецуела обяви състояние на тревога

...
Контролираният от опозицията парламент на Венецуела обяви състояние на тревога
Коментари Харесай

Парламентът във Венецуела обяви състояние на тревога

Контролираният от опозицията парламент на Венецуела разгласи " положение на паника " в страната, поради казуса с електроснабдяването. Вече пето денонощие големи региони в страната са без ток. Опозиционният водач Хуан Гуайдо прикани за нови митинги през днешния ден. Вашингтон разгласи, че отзовава целия си личен състав от посолството в Каракас.

При обикновено всекидневие Каракас се нуждае от 20 хиляди литра вода в секунда, с цел да бъде задоволено потреблението. В четвъртък, със прекъсването на електричеството, стопираха и водните помпи.

Оттогава е прекъснато подаването на вода за столицата. За доста от жителите на Каракас реките и канализацията се оказаха единствените източници на вода.

В Каракас електроснабдяването беше отчасти възобновено в събота, само че от този момент токът непрекъснато стопира. Опозицията оповестява за десетки умряли пациенти в лечебните заведения. Магазините са затворени или съвсем празни.

Венецуелският президент заяви, че има двама арестувани, единия от които публицист, за срутва на Водноелектрическата централа. Те са обвинени за нахлуване против националната енергийна мрежа.

" Състоянието на паника ", което разгласи Народното събрание, е алегорично.То дава право на президента да позволи потреблението на икономическите и военните запаси на страната. А право да вкара изключително състояние има единствено президентът на Венецуела.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР