Контролът върху изхвърлянето на строителни отпадъци от малки обекти и

...
Контролът върху изхвърлянето на строителни отпадъци от малки обекти и
Коментари Харесай

Общините ще контролират строителните отпадъци от малки обекти

Контролът върху изхвърлянето на строителни боклуци от дребни обекти и от линейни обекти на техническата инфраструктура минава от страната към общините. Това планува призната през днешния ден от държавното управление нова
Наредба за ръководство на строителните боклуци и за вложение на рециклирани строителни материали, заяви държавната пресслужба.

Целта е да се ограничи противозаконното изхвърляне на строителни боклуци и да се спестят разноски на общините за почистването на нерегламентираните сметища.

В текстовете се показват случаите, в които не се изисква правенето на План за ръководство на строителните боклуци (ПУСО). Това са по-малките обекти и градежи, както и при строителни и монтажни работи на линейни обекти на техническата инфраструктура. Изхвърлянето, събирането, превозването, претоварването, оползотворяването и обезвреждането на строителни боклуци от всички тези обекти ще се дефинират с общински наредби, се споделя в известието.

По този метод ще се обезпечи проследимост на генерираното количество строителни боклуци на територията на съответната община, ще се избегне изхвърлянето им на нерегламентирани места и надлежно ще се понижат разноските на общините за почистването им.

С приемането на новия нормативен документ настоящата сега Наредба за ръководство на строителните боклуци и за вложение на рециклирани строителни материали се анулира.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР