Контролът на пътищата става все по-строг. Развитието на технологиите в

...
Контролът на пътищата става все по-строг. Развитието на технологиите в
Коментари Харесай

Забравете триногите! Дронове вече ловят джигити на пътя, снимат всичко

Контролът на пътищата става все по-строг. Развитието на технологиите в тази тенденция е от огромна помощ за органите на реда.

Иновация в Испания ще оказва помощ за санкционирането на водачи от " високо ". Става въпрос за дронове, които ще снимат джигитите на пътя.

В момента там върви пилотна стратегия в северната провинция Ла Риоха. Въпрос на време е системата да обхване цялата страна. Кой знае един ден може да има такава и в България. Тогава " триногата " евентуално ще липсва на нарушителите на пътя у нас.

Летателните апарати са снабдени с камери и са способни да записват друг вид нарушавания. Дроновете имат обсег до 4000 метра, макар че актуалните разпореждания откриват, че те не могат да летят отвън обсега на видимост, тъй че в нормалния случай те летят на височини не повече от 150 метра, отбелязва autofacil.es.

Дроновете могат да засичат потреблението на мобилнен телефон, непоставянето на предпазнен колан и, несъмнено, непозволено държание, обвързвано със самото шофиране - неспиране на знаци “стоп” или неспазване на безвредното разстояние.

Тъй като нямат радар, летателните апарати не могат да засичат скоростта на транспортните средства, както хеликоптерите.

Местният началник на трафика Беатрис Зунига разгласи, че дроновоете ще работят по пътищата на Ла Риоха през идващите дни, даже ще имат достъп до места, които „ поради геолокацията им са сложни за наблюдаване “.

С включването на дроновете в системата за наблюдаване на пътното придвижване ще бъде доста по-лесно санкционирането на другите нарушавания.

Ще бъде по-лесно да бъдете хванати да употребявате мобилния си телефон по време на шофиране (глоба 200 евро и 6 точки) или да шофирате без защитен колан (200 евро и 4 точки).

Органите на реда ще слагат специфичен акцент върху откриването на случаи на непозволено изпреварване при непрекъсната линия (200 евро и 3 точки), изпреварване на велосипедисти без съблюдаване на безвредното разстояние (200 евро и 6 точки) и гарантиране на спазването на алените светофари (200 евро и 4 точки) и други

Вижте повече във видеото:
en
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР