Контраразузнаването към Службата аз сигурност на Украйна е неутрализирало широка

...
Контраразузнаването към Службата аз сигурност на Украйна е неутрализирало широка
Коментари Харесай

Украйна обезвреди група агенти на ФСБ, готвели удари срещу украинските железници

Контраразузнаването към Службата аз сигурност на Украйна е обезвредило необятна агентурна мрежа на Федералната работа за сигурност на Русия, след огромна спецоперация в Харковска и в Донецка област. В състава на групата са разпознати осем локални поданици.

Четирима от тях са арестувани, други четирима се намират на територията на Русия.

Посочва се, че един от членовете на мрежата е употребявал като прикритие статута си на асистент на настоящ украински народен представител, както и журналистическа карта.

Злосторниците са събирали разследващи данни за местата на базиране и за напредването на украинските Сили за защита на територията на районите.

" Врагът е отделял особено внимание на маршрутите за напредване на военните ешелони и разположението на железопътните гари, където се разтоварват въоръжения за украинската войска. Агентите са събирали и информация за локациите на складовете с муниции, огневите позиции, пропускателните пунктове и фортификационните уреди на украинските войски в регионите към източния фронт и в Днепропетровска област. " – разясняват от пресслужбата.

По време на краткотрайната окупация на Изюм и Балаклея членове на мрежата са подбирали претенденти за локалните окупационни администрации.

По данни на следствието, агентурната мрежа е била образувана от двама кадрови чиновници на ФСБ преди началото на пълномащабната инвазия. В състава й е имало сътрудник, завербуван от почетния консул на Русия в Харков.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР