Контранастъплението на ВСУ в Запорожко направление е напълно спряно, съобщи

...
Контранастъплението на ВСУ в Запорожко направление е напълно спряно, съобщи
Коментари Харесай

Как руските сили ще се възползват от провала на ВСУ в Запорожието

Контранастъплението на ВСУ в Запорожко направление е изцяло спряно, заяви губернаторът на Запорожка област Евгений Балицки. Самите ВСУ се оплакват от липса на техника и ниска подготовка на бойците. Какво значение ще има неуспехът на ВСУ в Запорожие за СВО и по какъв начин съветските сили могат да се възползват?

Украинското контраатака в Запорожко направление е изцяло спряна, ВСУ са „ изтощени “, остава единствено мъката, сподели губернаторът на Запорожка област Евгений Балицки. „ Врагът е спрян и неговата контраатака, която беше толкоз рекламирана, беше изцяло спряна “, съобщи той.

„ Битките, които се водят през днешния ден край Работино, отчасти на Шчербаки и вдясно на Времевския перваз, са на практика мъката на украинския режим, защото силите, които в началото бяха там, през днешния ден са изцяло изтощени. И в случай че врагът нападна, той нападна с дребни сили, тъй като ротите са некомплектни ”, сподели началникът на региона.

Според него проектите на ВСУ да излязат в Азовско море и да прережат сухопътния кулоар към Крим са се провалили. Сега врагът нападна в по-голяма степен, без да употребява бронирана техника, защото съветските въоръжени сили сполучливо я унищожават.

„ Както знаете, поръчители на всички тези „ месни щурмове “ са английски и американски, като цяло западни настойници, които знаят по какъв начин да броят пари. Те не съжаляват за живота на украинците, украинските бойци, само че съжаляват за своята техника. Затова през днешния ден все по-рядко виждаме техника на предната линия “, сподели губернаторът.

Той добави, че през последните 10 дни съветските въоръжени сили са унищожили повече от пет немски танка „ Леопард “ в запорожко направление, като съвсем всички са били унищожени благодарение на дронове-камикадзе „ Ланцет “. „ Това приказва, че нашите бойци от ден на ден употребяват модерни способи за битка, че врагът през днешния ден не намира действително, задоволително и почтено противопоставяне на нашата тактичност. Тактиката, както сподели президентът, е маневрена защита “, напомни Балицки.

Той изрази вяра, че съветските сили ще освободят Запорожие в близко бъдеще. Според Балицки това ще се отрази благотворно на стопанската система на целия район.

По-рано Министерството на защитата на Руската федерация заяви в канала си в „ Телеграм “, че в запорожко направление съветската група войски, взаимно с авиация, артилерийски огън и тежки огнеметни системи, е отбила три офанзиви на щурмови групи от 117-а, 46-а бригади на ВСУ и 3-та бригада на Националната армия на Украйна в регионите на Вербовое и Работино.

„ Освен това в регионите на Вербовое и Работино бяха изумени персоналният състав и техниката на 71-ва егерска, 82-ра десантно-щурмова и 33-та механизирана бригади на ВСУ. Ликвидирани са до 45 военнослужещи, два танка, седем бронирани автомобила и два пикапа “, се споделя в обявата.

„ Силите, събрани от ВСУ за контранастъплението в Запорожие, са на практика изчерпани. През последните три-четири седмици ВСУ нанасят удари с пехота без бронирана техника. Резултатът е „ месни щурмове “, които не разрешават реализиране на сериозен триумф “, оповестява каналът в „ Телеграм “ „ Военна хроника “.

„ Второ, в този момент офанзивите на ВСУ към този момент не са пробив - опитите за офанзиви в най-благоприятния случай за ВСУ се трансформират в борби за съответно насаждение дървета. Дори и да съумеят да напреднат, след известно време следва контраофанзива на съветските въоръжени сили и позицията е завладяна. На трето място, това не значи, че няма борби в региона. Артилерийската активност, контрабатарейната битка и разследващата работа не се прекъсват нито за минута. За войските настоящата обстановка към момента е ежедневна борба, само че с доста по-малка интензивност и активност “, се споделя в обявата.

„ Ситуацията на Запорожкия фронт е съвсем идентична с това, което се случва на Времевския издатък. Инициативата мина към въоръжените сили на Руската федерация, а напредването с хвърлей на ВСУ приключва със загуба на щурмови елементи и по-нататъшно придвижване на въоръжените сили на РФ с три хвърлея напред, което обезсмисля военните дейности на украинската страна “, се отбелязва в отчета.

„ Към момента командването на ВСУ не може да предложи на войските различен и, не по-малко значимо, съответен проект за деяние. Наличните запаси са на практика изчерпани, а всяко последващо попълване на персонален състав е с в пъти по-слаба мотивация, по-слабо квалифицирано и се предава по-често от предходната вълна мобилизирани “, се споделя в текста.

„ И по този начин, украинското нахлуване, която стартира на 4 юни, завърши пет месеца по-късно. Врагът загуби стотици танкове, хиляди бойни транспортни средства, десетки хиляди бойци в нашите минни полета, само че на практика не напредна. Не съумява да окупира Токмак и да направи бездънен пробив към Мелитопол, Бердянск и Крим. Нито обилни триумфи на спомагателните посоки – Южен Донецк и Артьомовск “, написа военният сътрудник на „ Комсомолска истина “ Александър Коц.

„ Възниква въпросът – какво следва? Очевидно украинците към този момент нямат благоприятни условия за друга огромна атака. Необходимо е да се активизират подкрепления, да се ремонтира развалената техника и да се попълнят запасите от муниции. Превъзходството ни във въздуха е една от аргументите за неуспеха на Киев. Ето за какво Генералният щаб на ВСУ най-вероятно ще възнамерява огромна стратегическа интервенция да съвпадне с появяването на изтребителите F-16 на фронта. Тоест не по-рано от края на пролетта на идната година. Това е, несъмнено, в случай че дадем такава опция на съперника. Възможно е през идващите месеци съветската войска да направи своя ход “, акцентира той.

Самите ВУ също се оплакват от липса на съоръжение и ниска подготовка на бойците. Началникът на щаба на батальона от 32-ра бригада на ВСУ Михаил Лисенко съобщи, че танков пробив е нещо в областта на научната фантастика, написа „ Таймс “. Според командира на батальона Дмитрий Берлим на ВСУ им липсват човешки запаси, той също се оплака от спада в качеството на подкрепленията. Офицерът добави, че междинната възраст на боеца в неговия батальон е 45 години. Изданието отбелязва, че Лисенко и Берлим са били обучавани в НАТО, само че нито една от тактиките, които са научили, не е ефикасна против съветската войска.

Ситуацията в украинската войска се утежни от думите на главнокомандващия на украинските въоръжени сили Валерий Залужни за „ невъзможност ” на фронта и че украинските сили няма да могат да създадат „ надълбоко и хубав пробив “, макар че се очакваше, че ще съумеят да „ стигнат до Крим “ след няколко месеца. Така войник от ВСУ с позивна „ Мъдър “ сподели, че украинските войски „ губят малко по малко “ в спора с Русия. Друг украински боен, " Дан ", сподели, че ВСУ не разполагат с задоволително артилерия и обстановката единствено се утежнява. „ Готвим се за най-лошото “, уточни той.

„ ВСУ не престават спорадични офанзиви в регионите на Работино, Вербовое, Копан, Новопрокоповка, само че те са доста по-малко интензивни от преди и се правят на дребни групи. ВСУ нямат късмет за пробив към Токмак или Пологи. Нашите войски отблъснаха основния удар във всички съществени посоки на запорожко направление - Пятихатки, Времевския перваз ", сподели военният специалист Борис Рожин.

„ Като цяло врагът на никое място не съумя да реализира обилни резултати, понасяйки големи загуби. Така можем да кажем, че стратегическата отбранителна интервенция в Запорожко направление беше извоювана от нашето командване. Сега ВСУ към този момент прегрупират войските, прехвърляйки част от подразделенията в други посоки, по-специално в Авдеевско, Купянско, Угледарско “, уточни събеседникът.

„ Всичко това допуска, че съперникът ще преразгледа проектите си за деяние в запорожко направление, от което можем да се възползваме. Например, да преминем в нахлуване, с цел да си върнем най-малко позициите, които врагът зае по време на лятната атака. По принцип това към този момент се случва в редица области. Например, съветските сили отвоюваха няколко позиции в региона на Приютное “, сподели ораторът.

„ Всичко това се случва на фона на обстоятелството, че даже нашият зложелател осъзнава пагубния спад на капацитета на ВСУ. Редовната войска е разрушена, а доброволците свършват. Трябва да набират хора със мощ и да хвърлят необучени елементи в борба. Но Киев няма други благоприятни условия с изключение на да набира студенти, дами и хора с увреждания “, акцентира анализаторът.

„ Спирането на контранастъплението на ВСУ в Запорожие е предстоящо събитие. Подобен вид на нахлуване в пет направления, който украинското командване в началото си сложи, е изцяло неправилен. Целият ни въпрос тук беше да смелим силите на съперника, с което съветските въоръжени сили сполучливо се оправят “, означи военният специалист Михаил Онуфриенко.

„ Могат ли ВСУ да трансферират огромни сили към други посоки? Могат, само че към този момент е късно. Боевете се водят прекомерно дълго, фронтовите линии са постоянни, а отбранителните линии са готови. ВСУ, несъмнено, имат по-малка дръжка за доставка от нашите и те теоретично могат бързо да трансферират войски, да вземем за пример, към Купянск. В този случай можем да напуснем позициите, които освободихме през последните няколко месеца, и да отидем на нашата линия на защита – добре готова и укрепена “, аргументира се събеседникът.

„ Тогава ВСУ ще продължат да губят колосално количество техника и жива мощ, тъкмо както при Орехово или на Времеевския перваз, и няма да могат да напреднат. Това е изцяло естествена тактичност, допустима и разумна в една гъвкава отбрана. В посока Запорожие имаме три линии отбранителни позиции, тъй че не мисля, че има доста мотиви за безпокойствие там “, добави анализаторът.

„ Но като цяло няма смисъл да водим офанзивни борби там, където се бихме до момента, през последната година. Това ще докара до огромни загуби и ще бъде продължителна атака. В такива условия съперникът ще успее да сътвори друга линия на защита. Следователно съветските въоръжени сили могат да се възползват от обстановката и да проведат стратегическо нахлуване надълбоко във фронта “, изясни ораторът.

„ От моя позиция е належащо да се нанесе удар на границата на Харковска и Сумска области, а по-късно да се премине към Днепър с обкръжението на цялата вражеска военна група, ситуирана тук. Така че евентуално ще стигнем до основаването на доста огромен казан за силите на ВСУ, който от три страни ще бъде затрупан от нашите войски, а от четвъртата от Днепър. След това би трябвало да разрушим всички мостове през Днепър, с цел да оставим украинската група без опция за доставки. Чрез понтонни мостове няма да доставят доста, също така такива структури също се унищожават “, заключи специалистът.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР