Контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) достигна повратна точка

...
Контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) достигна повратна точка
Коментари Харесай

Офицер от ВМС на САЩ: Добре, че Киев не се вслуша в съветите на американците, ВСУ щеше да загуби бойната си мощ

Контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) доближи повратна точка и - с цел да реализира триумф, Киев се нуждае не от безвъзмездни оценки и препоръки, а от оръжия и муниции. Това разяснява някогашният офицер от Военноморски сили на Съединени американски щати и чиновник на Пентагона и сегашен ръководител на Йорктаунския институт Сет Кропси в публикация за американския вестник The Wall Street Journal, представен от

" Констраофанзивата на Украйна доближи повратна точка. Отбранителните линии на Русия ще се огънат, в случай че бъде обещано задоволително време за това. Но това изисква доста военна поддръжка от Съединени американски щати. Ако Киев желае да успее, Вашингтон би трябвало да му достави значими оръжия и муниции, а не безвъзмездни военни оценки “, написа Кропси в публикацията си.

По думите му професионалният разбор на напъните на Украйна е нищожен заради липса на опит. След разпадането на Съветския съюз американските и съветските военни прекратиха контрола върху военните дейности, защото " им липсваха опитни съперници, с които да се съпоставят “.

" Мнението измежду военните водачи на Съединени американски щати, че украинците би трябвало да се съсредоточат върху един основен град в региона на Запорожие, също е нелепост, като се има поради, че врагът разполага с мощни линии на защита и мобилни запаси и нито една от страните не може да получи надзор в небето “, изяснява някогашния офицер от американския флот.

Той прибавя, че опитът за пробив без манипулиране на съветските сили би бил пагубен, " колкото и апелите от Запада да изискват удар в американски жанр “.

" Ако Украйна се беше вслушала в американските препоръки посредством изданията The Washington Post и The New York Times, тя щеше да разположи половин дузина бригади върху мощна съветска защита, щеше да разреши на Русия да концентрира личните си запаси и нейната бойна мощност щеше да бъде заличена за няколко дни “, обобщава Сет Кропси.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР