Контрабандни златни накити за над 480 000 лева задържаха митническите

...
Контрабандни златни накити за над 480 000 лева задържаха митническите
Коментари Харесай

Митничари задържаха златни накити за близо 500 000 лв.

Контрабандни златни украшения за над 480 000 лв. задържаха митническите чиновници на „ Капитан Андреево “. Те са открити в тайник на рейс при инспекция. Златото тежи над 4,3 кг и се е намирало рейс с турска регистрация, пътувал от Турция за Германия.

Снимка: Агенция Митници

На границата водачът и пасажерите декларирали, че не придвижват полезности и валута за обявление. При инспекцията обаче е открит особено приспособен тайник в двете греди на шасито. От укритието митническите чиновници изваждат 24 пакета със златни бижута - пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и огърлици.

Количеството е открито в границите на два дни, пренасяно от турски жители

Според експертизата на вещото лице пакетите съдържат 4326.67 грама украшения от 14- и 22-каратово злато на обща стойност 481 370 лв.. Контрабандните произведения са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Водачът на рейса - 46-годишният М.К. е турски жител. Той е притеглен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лева, както и възбрана за овакантяване на страната, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР