Контрабандни 3490,7 грама златни и 3898 грама сребърни накити на

...
Контрабандни 3490,7 грама златни и 3898 грама сребърни накити на
Коментари Харесай

Контрабандни златни и сребърни накити за 345 844 лв. са задържани при две проверки на Капитан Андреево

Контрабандни 3490,7 грама златни и 3898 грама сребърни украшения на обща стойност 345 844 лева задържаха митническите чиновници при две обособени инспекции на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

По единия от случаите Окръжна прокуратура – Хасково притегли като обвинен Х.А. (29 г.), турски жител, прецизираха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Той е при инспекция на рейс от Турция за Румъния. На първия ред от пасажерските седалки е открита чанта с девет плика, в които са били укрити бижутерийни произведения от жълт метал - пръстени, гривни, огърлици, синджири, медальони и обици. Извършената експертиза открива, че изделията са направени от злато - 14 карата, а общата им стойност е 334 150 лв.. В хода на инспекцията е открито, че златните бижута са благосъстоятелност на един от пасажерите - турски жител.

При втория случай в микробус от Турция през България за Украйна, в пътнически сак в багажното поделение е открит пакет с произведения от бял метал. В хода на инспекцията се открива, че сакът е на една от пътничките – украинска гражданка. Митническа служителка прави персонален обзор на дамата, при който в джобовете на якето ѝ и в дамската ѝ чанта, са открити синджири, медальони, гривни и обици от бял метал. Според експертната оценка на вещото лице, изделията са от сребро, проба 925, с общо тегло 3898 грама, на стойност 11 694 лв..

От началото на годината досега на " Капитан Андреево " са арестувани над 105 кг златни и сребърни произведения. Нелегалният трафик на благородни метали е съвсем постоянно в посока от Турция за България или Западна Европа, а повода е по-ниската цена на златото и среброто в югоизточната ни съседка, разясняват митничари. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР