Контейнеровозът Мерск Хангчжоу (Mаеrsk Hangzhou), плаващ в южната част на

...
Контейнеровозът Мерск Хангчжоу (Mаеrsk Hangzhou), плаващ в южната част на
Коментари Харесай

Американски кораби са се притекли на помощ на поразен от ракета контейнеровоз в Червено море

Контейнеровозът " Мерск Хангчжоу " (Mаеrsk Hangzhou), плаващ в южната част на Червено море, е подал сигнал, че е бил ударен от ракета, се оповестява в пост в " Екс " на американското Централно командване.

Корабът, който е благосъстоятелност на датската компания " Мерск " и който плава под флага на Сингапур, е изискал помощ  и два американски кораба в Червено море - " Грейвли " и " Лабун " са откликнали на апела, съобщи Българска телеграфна агенция. Докато те са се намесвали, по тях са били изстреляни две противокорабни ракети от следени от йеменските бунтовници хуси региони на Йемен. Ракетите са били свалени от единия от двата американски кораба.

А атакуваният от хусите търговски кораб не е изваден от строя, може да продължи плаването си и на борда му няма потърпевши хора.

Това е 23-ата противозаконна офанзива на хусите против интернационалното мореплаване от 19 ноември до момента, се споделя в поста на Централното командване.

По-рано английската организация за морски търговски интервенции заяви за случай с транспортен съд в Червено море, на 50 благи от град Ходейда в Йемен, напомня Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР