Контейнерите с отпадъците, които пристигнаха на пристанището в България, трябваше

...
Контейнерите с отпадъците, които пристигнаха на пристанището в България, трябваше
Коментари Харесай

Италианският боклук във Варна и Бургас бил за ТЕЦ Бобов дол


Контейнерите с отпадъците, които дойдоха на пристанището в България, трябваше да бъдат трансферирани в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". Това съобщи македонецът, ръководещ компанията " Блацион " ООД Горан Ангелов, представен от БГНЕС.

" Блацион " ООД е българско комерсиално сдружение със седалище и адрес на ръководство в София. Тази компания внася отпадъците, които бяха открити на пристанищата в България. Негови шефове са македонските жители Блаже Игнатов и Горан Ангелов. Те имат 15% от компанията, а останалата благосъстоятелност е на италианците Винченцо Трасари и Ецио Боче.

Според Ангелов отпадъците не били трансферирани в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", тъй като когато пристигнали на пристанището, лицензът на централата за изгаряне на боклуци към този момент бил изминал.

Той изясни, че става въпрос за пластмаса и гуми. " Откритите дървени, текстилни и стъклени боклуци не са неразрешени. Това ще бъде потвърдено от специалистите, откакто бъде направена инспекция ", увери Ангелов пред МИА.

Според него информацията в българските медии не е вярна. Македонецът уточни, че в случай че се получи позволение, отпадъците ще бъдат трансферирани в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " или пък ще бъдат върнати в Италия.

Горан Ангелов е шеф на най-голямото хранилище за боклуци в Северна Македония - " Дрисла ", край Скопие. Той отхвърли в миналото да е имало партньорство с " Блацион " ООД.

Ангелов изясни, че в никакъв случай не са внасяли боклуци в Македония, тъй като това е неразрешено. Това сме правили единствено и само в прилежаща България, разяснява той.

За отпадъците от Италия, предопределени за страната ни, се заприказва при започване на декември, когато италианските управляващи заловиха противозаконни 815 тона отпадъци, предопределени за България. Незаконният товар беше открит във трен. Търговската стойност на боклука се пресмята на 130 хиляди евро.

Новият екоминистър Емил Димитров - Ревизоро разгласи, че стопира Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", където са горени боклуци без нужните разрешителни. Топлоелектрическа централа " Бобов дол " няма да работят, до момента в който не си приведат всичките съоръжения в ред и не ги лицензират, безапелационен бе той. От централата не са съгласни да стопират работа, потвърждавайки, че имат позволение да горят боклуци.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР