Контейнерите с отпадъци, които пристигнаха на пристанища в България, трябваше

...
Контейнерите с отпадъци, които пристигнаха на пристанища в България, трябваше
Коментари Харесай

Италианските боклуци били за ТЕЦ Бобов дол

Контейнерите с боклуци, които дойдоха на пристанища в България, трябваше да бъдат трансферирани в Топлоелектрическа централа " Бобов Дол ", твърди шефът на " Блацион " ООД македонският жител Горан Ангелов. По-рано новоизбраният екоминистър Емил Димитров отиде на инспекция в ТЕЦ-а и разпореди централата да спре част от мощностите си, до момента в който не извърши всички условия. Министърът разгласи, че от " Бобов дол " няма нездравословни излъчвания, а ставало въпрос за неспазване на процедури при горенето на боклуци. Твърди се, че централата е имала позволение за употреба единствено за една от три машини и не е получила формален документ от екоинспекцията. " Изземват пепелината. Ако някой е горил отпадък, ще го хванем. Особено към италианския сме набелязали ограничения, няма да си ги споделяме в този момент ", съобщи министър председателят Бойко Борисов.

" Прокуратурата е открила, че в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " има боклуци, само че не рискови. Установила е, че нездравословните излъчвания са в нормите. Ние установихме, че комплексното позволение е изтекло. Работна група ще отиде да ревизира всичките разрешителни от РИОСВ-Перник, ще сверим с оригиналите ", изясни екоминистърът във връзка инспекциите, които текат в ТЕЦ-а на предприемача Христо Ковачки.

" Блацион " ООД е вносител на отпадъците, които бяха открити на пристанищата във Варна и Бургас. Негови шефове са македонските жители Блаже Игнатов и Горан Ангелов. Ангелов твърди, че отпадъците по този начин не били трансферирани в Топлоелектрическа централа " Бобов Дол ", тъй като при идването им на пристанището към този момент е бил изминал лицензът на централата за изгаряне на боклуци.

Жители на Дупница сигнализираха за нелегално бунище край подлез на Автомагистрала " Струма " на пътя за село Блажиево, където са изхвърлени огромни количества скотски боклуци. Не е известно кой изхвърля остатъците, допуска се, че наоколо има незаконна касапница. Освен миризмата, се популяризират болести, разясняват дупничани.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР