Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, започва

...
Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, започва
Коментари Харесай

Плевнелиев и Паси започват с опитите за съставяне на редовен кабинет

Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, стартира договарянията за сформиране на постоянен кабинет. Тя е образувана по самодейност на най-голямата политическа мощ ГЕРБ-СДС и цели да потърси консенсус сред партиите, с цел да може да бъде излъчено държавно управление в границите на първия мандат.

В съботните диалози ще вземат участие ГЕРБ-СДС и " Български напредък ". Писмени отводи за срещи с контактната група са получени публично от " Продължаваме промяната " (ПП) и Българска социалистическа партия.

Преговорите стартират малко откакто в петък депутатите, а президентът Румен Радев изрази подготвеност за привикване на съвещания с парламентарните сили.

Плевнелиев и Паси трябваше да стартират срещите с партиите доста по-рано. Те бяха отсрочени с няколко дни поради невъзможността да бъде определен началник на новия парламент, с което работата на най-висшия законодателен орган не можеше да стартира.

Контактната група, която да откри допирни точки сред партиите, беше оповестена по-рано от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който разгласи, че на договарянията ще бъдат поканени хора с евроатлантическа известност.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР