Консумацията на по-малко месо ще изиграе ключова роля за смекчаване

...
Консумацията на по-малко месо ще изиграе ключова роля за смекчаване
Коментари Харесай

Министър: Испанците да ядат по-малко месо, ако искат да се борят с климатичната криза

Консумацията на по-малко месо ще изиграе основна роля за намаляване на последствията от изключителната обстановка с климата и за запазване на жизненоважната туристическа промишленост на Испания. Това съобщи министърът на потреблението на страната Алберто Гарсон, предаде " Гардиън ".

По думите му хората в Испания би трябвало да осъзнаят огромното влияние, което яденето на месо, изключително говеждо от промишлените мегаферми, оказва върху околната среда, и да трансформират питателните си привички в сходство с това.

" Хората тук знаят за ролята на парниковите газове за изменението на климата, само че са склонни да ги свързват с колите и превоза. Едва неотдавна всички започнаха да преглеждат въздействието на животинската потребителска верига и изключително въздействието на говеждото месо. Другите страни бяха много напреднали в това отношение, само че в Испания това беше табу ", разяснява Гарсон пред " Гардиън ".

Министърът съобщи, че географското състояние на страната я прави изключително уязвима от климатичните промени.

" Ако не предприемем дейности, няма да се сблъскаме единствено с изменението на климата - това ще бъде тройна рецесия: загуба на биоразнообразие, замърсяване и изменение на климата. Ще бъде краят за страна като Испания, която зависи доста от туризма ", сподели той.

Според Гарсон испанците не би трябвало да спрат да употребяват месо напълно, а да го понижат и да се твърдят, че то е качествено - в името на здравето им и на околната среда. Той опълчва евтините, всеобщо създавани артикули на обичайно отглежданото месо.

Министърът обърна внимание и на скорошен отчет, съгласно който 20 животновъдни компании са виновни за повече излъчвания на парникови газове, в сравнение с Германия, Англия или Франция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР