Консумацията на краставици се свързва с куп ползи за тялото

...
Консумацията на краставици се свързва с куп ползи за тялото
Коментари Харесай

Лекар разкри свойство на краставиците, за което дори не подозирате

Консумацията на краставици се свързва с куп изгоди за тялото ни. Оказва се, че този зарзават е потребен за подсилване на психологичното здраве и отбрана от меланхолия. Това твърди съветският доктор доктор Анна Ивашкевич. Краставиците и въздействието им върху психологичното здраве „ Краставиците оказват помощ в битката с депресията и апатията ", споделя експертът.

Д-р Ивашкевич изяснява, че позитивният резултат на краставиците върху положението на душeвността се дължи на удобното им въздействие върху чревната микрофлора. Благодарение на наличието на фибри, течности и минерали в тях, чревната пъргавина се усъвършенства и положителните бактерии се развъждат интензивно.

В резултатът от подобряването на положението на червата се задейства произвеждане на серотонин - по този начин нареченият " хормон на насладата ", който обезпечава на човек позитивизъм, успокоение и психическа непоклатимост без внезапни промени в настроението.

Яденето на краставици има 6 големи здравословни преимущества „ Нормалното произвеждане на серотонин по принцип оказва помощ за понижаване на риска от развиване както на незаинтересованост, по този начин и на всички типове душевен разстройства ", споделя специалистът. Специалистът добавя, че здравите, добре функциониращи вътрешности са от огромно значение за психологичното здраве. Проучванията демонстрират, че микробиота е директно обвързвана с мозъка и въздейства на неговите функционалности. Друг значим плюс на краставиците е, че те дейно оказват помощ в битката с преяждането и потискат покачвания вкус.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР