Консумацията на евтино червено месо, обработено и наблъскано с различни

...
Консумацията на евтино червено месо, обработено и наблъскано с различни
Коментари Харесай

Учени откриха защо бедните хора живеят по-малко

Консумацията на на ниска цена алено месо, обработено и наблъскано с разнообразни хранителни добавки, има директно въздействие върху продължителността на живота, откриха учени от шотландския град Глазгоу, оповестява английският вестник The Independent.

Шотландските социолози от дълго време забелязали, че в Глазгоу заможните жители живеят приблизително до 80 години, а продължителността на живота на бедните не надвишава 54. Досега съответната причина за това събитие не беше известна, само че скорошно проучване на учени от Института за ракови проучвания към Университета в Глазгоу подвигна завесата над тази загадка.

Оказва се, че главната причина за това е, че бедните не могат да си разрешат да купуват качествена храна. Евтиното, изключително модифицираното месо вреди на здравето на хората с по-малки материални благоприятни условия.

Изследването демонстрира, че доста хранителни добавки, употребявани от производителите на евтини месни артикули, доста улесняват усвояемостта на фосфатите (вместо 60%, те биват усвоени на 100%), което прави продукта още по-вреден за здравето, показва „ Фокус ”. Вредата от фосфатите се крие във обстоятелството, че те унищожават теломерите – крайните сектори на хромозомите, които обезпечават отбрана на организма от сърдечно-съдови болести, рак и заболяването на Алцхаймер.

Според учените за да се понижи разрушителното влияние на евтиното модифицирано месо върху тялото, в диетата би трябвало да бъдат включени задоволително количество плодове и зеленчуци.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР