Консултациите при президента нямат никакъв друг смисъл, освен да се

...
Консултациите при президента нямат никакъв друг смисъл, освен да се
Коментари Харесай

Консултациите при президента са свързани с неговата личност, твърди политолог

Консултациите при президента нямат никакъв различен смисъл, с изключение на да се води някакъв тип акция, обвързвана с неговата персона, с пълномощията му и значимостта му в политическия развой.
Това съобщи в ефира на БНР политологът Димитър Димитров, който е и член на ЦИК.
 Партия МИР предлага Национален щаб за почтени избори Партия МИР предлага Национален щаб за почтени избори
Всички политически партии да имат свои наблюдаващи в Централната изборна комисия (ЦИК) и „ Информационно обслужване “, прочие..
" Само при Румен Радев се занимаваше със съществото на казуса ", счита политологът. " Отговорността на президента е да уточни дата за изборите, всевъзможни съвещания не могат да имат каквото и да е отношение към казуса всъщност, " сподели Димитров.
По думите му недоверието към изборния развой се изяснява с голямата протестна вълна, която се разви през лятото: " Която последователно мазета в периферни тематики, сред които тематиката за подправяне на изборните резултати ". Той съобщи, че българският избирателен развой е един от най-откритите, които е виждал, и посочи, че всеки може да види протоколите на страниците на ЦИК.
Според Димитров предлагането за осъществяване на изборите в два дни изисква необикновен тип единодушие от партиите и специфични ограничения, с цел да се подсигурява, че през времето сред двата дни на вота.
" Проблемът с гласуването на карантинираните и настанените в лечебни заведения е същински проблем, само че допускам, че няма да е доста мъчно да бъде решен. Гласуването в Covid отделенията може да стане като личният състав, който всеки ден влиза при пациентите, извърши ролята на изборна комисия. Какво комплицирано има? ", изясни Димитров.
 Демократична България предложи на Радев онлайн лъчение на изборния развой Демократична България предложи на Радев онлайн лъчение на изборния развой
Изборният развой да се излъчва онлайн, предложиха от Демократична България на консултацията с президента Радев. Ако не целия избирателен д...
При гласуването на карантинираните жители, съгласно него, ще би трябвало да се намеси РЗИ, която да даде информация, и тези хора да бъдат посетени от секционна комисия, която работи с преносима урна.
За да има гласоподаване по пощата, Димитров счита, че е належащо авансово да е бил изработен указател на гласоподавателите, в който всеки да участва с изборния си адрес, на който да се контактува с изборната администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР