Консултативният съвет за сътрудничество между държавните органи и лицата, осъществяващи

...
Консултативният съвет за сътрудничество между държавните органи и лицата, осъществяващи
Коментари Харесай

Как държавата ще управлява рафинерията в Бургас при форсмажорни ситуации

Консултативният съвет за съдействие сред държавните органи и лицата, осъществяващи стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис към министъра на стопанската система и промишлеността разиска механизмите за вдишване от страната на оперативното ръководство на рафинерията в Бургас, при положение на форсмажорна обстановка.

Подобна догадка се постанова със Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, признат в края на мандата на 48-о Народно заседание.

„ Необходимо е да бъдат основани критерии и условия, на които да дават отговор особените търговски шефове на обектите от сериозната инфраструктура, какъвто е рафинерията в Бургас “, сподели министър Никола Стоянов по време на днешното съвещание.

По думите му:

„ Държавата би трябвало да е готова и да реагира в границите на часове, в случай че обстановката го постанова “.

Затова и слага тематиката във фокуса на Консултативния съвет като първа стъпка за основаването на работещ и ясно открит механизъм за използване на законовата наредба, при положение на форсмажорна обстановка.

Регистърът на обектите, който включва бензиностанции и пълначни станции ще бъде цифровизиран. По този метод всички регистрирани обекти ще бъдат забележими и ще се завиши контролът във връзка с тези, които правят активност без регистрация.

Консултативният съвет е консултативен орган, в който вземат участие представители на Министерството на енергетиката и промишлеността, Министерството на финансите, Министерството на стопанската система и промишлеността, Министерството на земеделието, Министерството на околната среда и водите, Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ” и Изпълнителна организация „ Железопътна администрация ”, Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” към Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност ” към Министерството на вътрешните работи, Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси ”, Държавната организация за метрологичен и механически контрол, Българския институт по метрология, Агенция „ Митници ”, Националната организация за приходите, Комисията за защита на конкуренцията, Държавна организация „ Национална сигурност ” и на представителни браншови организации, стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР