Консултантът по хранене и фитнес треньор Джеф Спирес назова три

...
Консултантът по хранене и фитнес треньор Джеф Спирес назова три
Коментари Харесай

Три неочаквани фактора, които затрудняват отслабването

Консултантът по хранене и фитнес треньор Джеф Спирес назова три непредвидени фактора, които затрудняват отслабването. Думите му са представени от The Sun.

Според Спирес на отслабването пречат неналичието на сън и хроничният стрес . Специалистът изясни, че при стрес в организма престава да се отделя задоволително количество хормони на положителното въодушевление - допамин и серотонин, само че в огромни количества се създава хормонът на напрежението кортизол. Такива излъчвания на кортизол вършат индивида несъизмерим, податлив към " изяждане " на страстите и изразходване на доста бързи храни, храни с високо наличие на захар и алкохол, което пречи на отслабването.

Според Спийс единственият метод за решение на този проблем е посредством смяна на метода на живот и понижаване на равнищата на стрес. Могат да оказват помощ упражненията, медитацията, йогата и релаксиращите ритуали и срещи с близки хора. Освен това той поучава да се откри режим на сън и отмора, да се понижи потреблението на телефон или компютър вечер и да се спре храненето през нощта, защото то затруднява заспиването и вреди на фигурата.

Също по този начин, съгласно Стирес, депресията и нарасналата тревога могат да забавят отслабването и даже да доведат до напълняване . При всевъзможни психологични проблеми човек нормално стартира да се усеща ненужен, отхвърля се от здравословни привички и се пробва да заглуши отрицателните страсти с нездравословна храна. Специалистът предлага безусловно да потърсите професионална помощ за лекуване на депресията, защото може да е доста мъчно да се справите с нея сами.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР