Консулските служби на България постепенно ще възстановяват нормалната си работа

...
Консулските служби на България постепенно ще възстановяват нормалната си работа
Коментари Харесай

Консулствата ни в чужбина възстановят нормалната си работа

Консулските служби на България последователно ще възвръщат естествената си работа и приемното време за жители, следвайки последователно облекчение на противоепидемичните ограничения в обособените страни, оповестяват от Министерството на външните работи.

Мисиите ни зад граница ще получат инструкции последователно да върнат в цялостен размер услугите за жители според от съответната конюнктура във всяка приемаща страна, спазвайки прецизно санитарно-епидемиологичните условия и условията за сигурност.

Подробна информация за приемното време, услугите и подхванатите ограниченията могат да бъдат открити на съответната интернет страница на задграничните представителства.

С приоритет ще бъдат обслужвани жителите с авансово записани, само че след това анулирани часове.

От Министерство на външните работи показват, че към поетапно нормализиране на приемното време към този момент е минало генералното ни консулство във Франкфурт, което от 27 април приема българските жители. Консулската работа на посолството ни в Берлин пък ще възобнови постоянния банкет на жители от 5 май.

През актуалната година изтича срокът на над 996 000 персонални карти и над 630 600 паспорта, като забележителна част от засегнатите български жители обитават в чужбина, показват още от ведомството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР