Консулски пост във Валенсия внезапно получи вече бившият шеф на

...
Консулски пост във Валенсия внезапно получи вече бившият шеф на
Коментари Харесай

Наградиха Пламен Георгиев с консулски пост

Консулски пост във Валенсия ненадейно получи към този момент някогашният началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Само 4 дни откакто Висш съдебен съвет се събра на изключително съвещание, с цел да го възвърне като прокурор, той се отхвърли и реши да стане посланик. С решение на Министерския съвет Георгиев заменя консула Цветелин Цолов и ще дава отговор за самостоятелните области Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови.

Новината възмути зам.-председателя на Народното събрание Кристиян Вигенин, който видя в решението на Министерски съвет тотална насмешка с институциите и обществото. " Има единствено един, който може да обезпечи тази светкавична поредност от парадокси - Бойко Борисов ", написа социалистът в обществените мрежи.

В края на юли, в последния ден преди Народно събрание да излезе във почивка, Пламен Георгиев изненадващо напусна КПКОНПИ. Покрай " Апартаментгейт " стана ясно, че той не е заявил тераса от над 180 кв.м в първокласен тризонет в столичния кв. " Гео Милев ". Разследването обаче го " изпра ". Георгиев изчака окончателното оправдаване, с цел да разгласи, че напуща поста. За решението си той упрекна медиите и " олигарсите ".

Вигенин счита, че консулската служба на Георгиев е насмешка към ГЕРБ, които са " брали срама " му по време на предизборната акция за евровота и е трябвало да го крият няколко месеца. Спешното вкарване на оставката му и приемането й без спор е насмешка с Народно събрание, счита социалистът. " Подиграха се на Висш съдебен съвет, който беше събран незабавно и изключително, с цел да го възвърне като прокурор. Подиграха се на Министерство на външните работи, което го предложи по насила и безусловно голословно за общоприет консул във Валенсия, с цел да го скрият надалеч. Подиграха се на целия кабинет, който го утвърди в рисково къс период, с цел да няма време за разискване, отново за да го скрият от гласност. Подиграха се на българската общественост в Испания, като пращат там човек, който няма разбиране от дипломатическа и консулска активност, единствено и единствено да не нервира с наличието си в София ", обобщава някогашният външен министър.

Вигенин отбелязва, че очевидно Пламен Георгиев е доста значим. " Браво за успеваемостта! Но помнете - трупът е прикрит, само че уликите остават! ", приключва той многозначително.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР