Конституционният съд на Германия постанови, че вътрешният министър Хорст Зеехофер

...
Конституционният съд на Германия постанови, че вътрешният министър Хорст Зеехофер
Коментари Харесай

Съдебна победа за Алтернатива за Германия в спор със Зеехофер

Конституционният съд на Германия постанови, че вътрешният министър Хорст Зеехофер е нарушил разпоредбите за индиферентност, когато министерството му е разгласило на страницата си мнения, в които упреква крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " в подривна активност, осведоми " Ройтерс ".

Символичното решение е победа за партията , която е обхваната от вътрешни битки за власт, откогато разузнаването разгласи през март коренно крило за екстремистка организация, което заплашва демокрацията.

Зеехофер съобщи в изявление за ДПА през 2018 година, че макар изказванията на водачите, че са демократична партия, " Алтернатива за Германия " " се съпротивлява на тази страна " и словесните офанзиви против представители на държавното управление граничат с " подривна активност ".

Крайнодясната партия внесе правосъдна тъжба против Зеехофер, откакто силовото ведомство разгласява изявлението на формалната страница.

Съдът разясни, че мненията на Зеехофер не нарушават законите , само че оповестеното изявление на страницата на Министерството на вътрешните работи слага " Алтернатива за Германия " в неизгодна позиция по отношение на други партии и нарушава отговорностите за индиферентност.

Интервюто е свалено от страницата на министерството.

Зеехофер направи мненията за партията след най-големите вълнения на крайнодесни от десетилетия , които избухнаха в източния град Кемниц през август 2018 година по отношение на вест за съдбовно намушване на немец от двама бежанци. Членове на " Алтернатива за Германия " взеха присъединяване в демонстрацията за наказание на убийството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР