Конституционният съд допусна за разглеждане по същество питането на бившия

...
Конституционният съд допусна за разглеждане по същество питането на бившия
Коментари Харесай

КС допусна за разглеждане питането на Иван Гешев; Той: Крадливи политици подчиниха ВСС

Конституционният съд позволи за разглеждане всъщност питането на някогашния основен прокурор Иван Гешев по отношение на мандата и пълномощията на Висшия правосъден съвет. Определението е признато единомислещо с 10 гласа.


В края на месец май той изиска от висшите магистрати пояснение на част от главния закон, като се концентрира върху три въпроса.

Първо Гешев пита дали е законно да бъде определен със 17 гласа, а отхвърлен с 13. На второ място - може ли Висш правосъден съвет с изминал мандат да взема решения за ръководителите на висшите съдилища и основния прокурор. И не на последно място - допустимо ли е новият Висш съдебен съвет да стартира да действа в повърхностен състав.

" Днешното решение на Конституционния съд да допусне за разглеждане настояването ми за оповестяване за противоконституционни на измененията в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуален кодекс удостоверява казаното от мен: Рекордно бързото ми премахване трябваше да изпревари произнасянето на КС; Крадливи политици подчиниха Висшия правосъден съвет на своите лични страхове и го принудиха да съблюдава техния подмолен график.

Ако някой не беше схванал това до момента, то през днешния ден цяла България видя истината ".

Това разяснява незабавно след решението на Конституционен съд отстраненият от служба Гешев.

" Истината е, че, в случай че процедурата не беше завършила, т.е. в случай че се съблюдаваха Конституцията, законите и разпоредбите на самия Висш правосъден съвет, той трябваше да я спре до окончателното решение на Конституционния съд.

А тогава към този момент можеше и да няма опция да ме в профил единствено с 13 гласа. Тогава щяха да са нужни 17 гласа - толкоз, колкото са нужни и за ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд.


Всички към този момент знаят, че този неправдив “закон ”, с изключение на опровержителен на съществени правни правила, е основан за и ориентиран персонално към мен.

Явно съществено тормозих дълбоката страна и крадливото задкулисие, откакто от боязън бяха принудени да вършат цялостен закон за един човек.

Този срамен акт е индикативен за тъжното време, в което живеем и поражда разумния въпрос:

След като крадливи политици могат да стигнат до такава брутална кавга с основния прокурор на Република България, то по какъв начин тогава всички останали хора могат да бъдат предпазени от политически репресии?

Както е споделил проф. Живко Сталев, “държава без господство на правото е форма на проведена престъпност ”.

Живеем във време на политически проведена престъпност! ", написа още Гешев./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР