„Конституционните промени не са мираж. Показваме го с това, че

...
„Конституционните промени не са мираж. Показваме го с това, че
Коментари Харесай

Митева: ИТН ще повдигне въпроса не само за субсидиите, но и за наемите на партийните офиси

„ Конституционните промени не са мираж. Показваме го с това, че предлагаме комисия за подготовка на измененията. Ако бяха мираж, щяхме да сложим един
план. И ГЕРБ, и Христо Иванов, и ние, и Движение за права и свободи имаме план за измененията. В тази обстановка би трябвало да се сътвори комисия и да се потърси консенсус “, съобщи депутатът Ива Митева от Има Такъв Народ пред бТВ.

По думите ѝ това е работещият вид и е потвърдено с комисията, която е изготвила конституционните промени за влизането на България в Европейски Съюз.

Според нея не е несъмнено, че опозицията ще бойкотира комисията за конституционните промени.

„ Виждам, че Движение за права и свободи обикалят с един план. Вътре е нашето предложение за отпадането на двойното поданство и предлагането за конституционната тъжба,
за моето всички сме за. Това, което чух от госпожа Десислава Атанасова, проблем е, че няма лидерска среща “, сподели Митева, само че означи, че не знае дали такава среща ще се състои.

Що се отнася до концепцията на Има Такъв Народ за директен избор на основния прокурор, Митева съобщи, че това „ не е непременно “, а въпросът е „ по какъв начин тази фигура да стане работеща “ Има Такъв Народ ще гласоподава против заключителните разпореждания на бюджета точно тъй като е против практиката посредством тях да се вкарват промени в други закони, безапелационна е Митева.

Отделно нейната политическа мощ ще направи разбор на измененията, които засягат статута на съдиите по вписванията.

Има Такъв Народ ще повдигне още веднъж освен въпроса за намаляването на дотациите за политическите сили, само че и за немите на партийните офиси.

„ Въпрос, който стои доста без заобикалки и ние се опитваме да го сложим с Тошко Йорданов, е за наемите и пространствата, които употребяват партиите “, сподели Митева.

„ До 2019 година бяха чартърен, от 2019 година минаха на безплатно учредено право на прилагане, което се учреди единствено на партия ГЕРБ. Всички останали партии останаха в София на наем. В един миг, след питане с Тошко Йорданов, до всички регионални шефове, в това число и в София, се оказа, че партиите са спрели да заплащат наем, само че в това време, защото нямат учредено право на прилагане, не заплащат и налог здания “, добави тя.

Проблем е и настоящето състояние в закона, който планува даването на офиси за партии, само че не и за обединения, сподели депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР