Констатациите в болница Пирогов“, направени от Вътрешен одит“ към Министерството

...
Констатациите в болница Пирогов“, направени от Вътрешен одит“ към Министерството
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Съзирам политически апетити към поста директор на „Пирогов“

Констатациите в болница „ Пирогов “, направени от „ Вътрешен одит “ към Министерството на здравеопазването (МЗ) би трябвало да се потвърдят от външен одит. Това сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на парламентарната комисия по опазване на здравето проф. Костадин Ангелов.

По думите му постоянно има подозрения, защото е виждал „ доста одити на Министерство на здравеопазването, които не се потвърждават от проверяващи органи като АДФИ и Сметна палата “. 

Констатациите в „ Пирогов “ подлежат на инспекция от външен одит и изрично не мога да се съглася, че въз основата на тези констатации би трябвало да бъде заменен шефа на болничното заведение, сподели още проф. Ангелов. Днес е постъпил сигнал от шефа на „ Пирогов “, в който твърди, че върху него се оказва напън.

В това, което се случва сега, аз зървам политически апетити към поста на шефа на „ Пирогов “, добави проф. Ангелов. В отговор на въпрос от кого са тези апетити, проф. Ангелов сподели: „ Ще спра дотук, тъй като изрично няма да допуснем политически претекстове за промяна на един или различен болничен шеф или шеф на държавна институция, в случай че считаме, че той се оправя. В момента да разклащаме „ Пирогов “ е парадокс “. По думите му към сегашния миг няма доказателства, че шефът на болничното заведение не се оправя.

Попитан дали промяната на управлението би подобрила финансовото положение на обещано лечебно заведение, проф. Ангелов отговори, че в ръководството на едно лечебно заведение има фактори, които са  субективни, които зависят от шефа, и справедливи, които не зависят от шефа.

Държавата към този момент е подхванала дейности във връзка с регионалните и на общинските лечебни заведения, а сега консултираме основаването на нормативен акт, който да регламентира стратегически лечебни заведения на територията на страната, за които страната да има особено отношение, уточни Ангелов. На въпроса дали „ Пирогов “ е измежду тях, проф. Ангелов сподели, че би предложил „ Пирогов “ да бъде част от тях.

 

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР